29/06/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δεν ξέρουν τίποτα, δεν είδαν τίποτα, είναι ελεύθεροι

Με εγγύηση 20.000 ευρώ έκαστος οι Αντ. Γρέγος και Π. Ζησιμόπουλος δεν προφυλακίστηκαν.
      Pin It

Με εγγύηση 20.000 ευρώ έκαστος οι Αντ. Γρέγος και Π. Ζησιμόπουλος δεν προφυλακίστηκαν

 

Gregos-AntonisΕλεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν χθες μετά την απολογία τους στις ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής Αντώνης Γρέγος και Πολύβιος Ζησιμόπουλος που κατηγορούνται για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

 

Και στους δύο κατηγορούμενους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ καλούνται να καταβάλουν εγγυοδοσία 20.000 ευρώ έκαστος, και επιπλέον στον βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης Αντώνη Γρέγο του επιβλήθηκε η απαγόρευση συμμετοχής του σε πολιτικές ομιλίες – συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής, όπως συνέβη και με τον Μιχάλη Αρβανίτη.

 

Αμφότεροι οι δύο χρυσαυγίτες αρνήθηκαν το κατηγορητήριο σε βάρος τους ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση του Π. Ζησιμόπουλου «άψογη τη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) διαδικασία». Σύμφωνα με πληροφορίες στην τρίωρη απολογία του ο βουλευτής ρωτήθηκε για τις θέσεις της οργάνωσης, αλλά και τη σχέση του με τις πολιτικές θέσεις άλλων στελεχών, όπως του αρχηγού του κόμματος Νίκου Μιχαλολιάκου.

 

«Το ότι κάποιος, ακόμη και ο αρχηγός, εκφράζει τη μια ή την άλλη άποψη δεν είναι δεσμευτικό για όλους τους υπόλοιπους. Πουθενά δεν γράφει κάτι τέτοιο στο καταστατικό της οργάνωσης», φέρεται να είπε.

 

Στο μεταξύ, σε κατ' οίκον περιορισμό παραμένει η Ελένη Ζαρούλια, καθώς τις επόμενες ημέρες εξάλλου, το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αναμένεται να αποφανθεί για την προφυλάκιση της ή μη, προκειμένου να αρθεί με βούλευμα του η διαφωνία που είχε προκύψει ανάμεσα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο. Ο τελευταίος είχε την άποψη ότι η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να προφυλακιστεί, γιατί είναι ύποπτη τέλεσης και νέων εγκλημάτων αν αφεθεί ελεύθερη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο Ι. Ντογιάκος της καταλογίζει προτροπή σε εγκλήματα με τις ομιλίες της, οι οποίες χαρακτηρίζονται από μάρτυρες ως κηρύγματα μίσους.

 

Αντιθέτως, οι δύο ανακρίτριες είχαν την άποψη ότι η Ελ. Ζαρούλια θα πρέπει να τεθεί σε κατ' οίκον περιορισμό και να βγαίνει από το σπίτι της φρουρούμενη μόνο για να μεταβεί στη Βουλή προκειμένου να ασκήσει τα κοινοβουλευτικά της καθήκοντα.

 

Μαρία Δήμα

 

Scroll to top