Iraq-stratiotes

28/06/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Αντεπίθεση του στρατού για την ανακατάληψη του Τικρίτ

Ο ιρακινός στρατός, υποστηριζόμενος από αεροπορικές δυνάμεις, άρχισε την επίθεσή του για να ανακαταλάβει το Τικρίτ, το οποίο ελέγχουν εξεγερμένοι σουνίτες από τις 11 Ιουνίου, ενώ αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα υπερίπτανται της Βαγδάτης.
      Pin It

Σε απόσταση 160 χλμ. βόρεια της Βαγδάτης, χιλιάδες στρατιώτες, υποστηριζόμενοι από αεροπορικές δυνάμεις, εξαπέλυσαν σήμερα (Σάββατο) επίθεση εναντίον του Τικρίτ, της πόλης που είχε καταληφθεί στις 11 Ιουνίου από τους αντάρτες.

«Μια ευρεία στρατιωτική επιχείρηση άρχισε για να εκδωχθεί ο ΙΚΙΛ από το Τικρίτ», δήλωσε ο στρατηγός Σαμπάς Φατλάουι και διαβεβαίωσε: «Οι μαχητές του ΙΚΙΛ δεν έχουν παρά μία επιλογή: να διαφύγουν ή να σκοτωθούν».

Τα χερσαία στρατεύματα βρίσκονται σε απόσταση μόνον ενός ή δύο χιλιομέτρων από τις δυτικές πύλες της πόλης και εμπλέκονται σε μάχες με τους τζιχαντιστές του ΙΚΙΛ, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες. Ο Φατλάουι πρόσθεσε πως από τον νότο απέχουν 20 χιλιόμετρα. Την ίδια στιγμή, η αεροπορία βομβαρδίζει τους αντάρτες.

Την ίδια ώρα, αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροπλάνα εξοπλισμένα με πυραύλους υπερίπτανται της Βαγδάτης, αλλά αποκλειστικά για να «προστατεύσουν», αν παραστεί ανάγκη, τους Αμερικανούς στρατιωτικούς και διπλωμάτες που είναι παρόντες εκεί, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Αμερικανός διπλωμάτης.

efsyn.gr

Scroll to top