Δεν θα λαμβάνουν αποζημίωση όταν απολύονται τα στελέχη της δημόσιας διοίκησης, οι διευθυντές, οι γενικοί διευθυντές και οι προϊστάμενοι Δημοσίου και σχετικών νομικών προσώπων που καταλαμβάνουν θέσεις πολιτικής εμπιστοσύνης, όπως αποφάσισε οριστικά η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου.
Συνταγματικός κρίθηκε, σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, ο νόμος Παυλόπουλου (Ν.3260/2004), που προβλέπει τη χωρίς αποζημίωση αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου των συγκεκριμένων στελεχών. Η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε, με μειοψηφία 9 μελών, μεταξύ των οποίων ο τέως εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες και η σημερινή εισαγγελέας Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ότι οι διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του νόμου 3260/2004, που προβλέπουν την αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου χωρίς την καταβολή οποιασδήποτε αποζημίωσης, είναι συνταγματικές. Ετσι, δόθηκε λύση σε ένα ζήτημα που είχε απασχολήσει αρκετές φορές το ανώτατο δικαστήριο τα τελευταία χρόνια.
Οι αρεοπαγίτες θεωρούν τις συγκεκριμένες θέσεις «πολιτικής εμπιστοσύνης», αφού μέσω αυτών ασκείται κυβερνητική πολιτική και η πρόσληψή των προσώπων «…υπαγορεύθηκε προεχόντως από λόγους πολιτικής εμπιστοσύνης, όπως συμβαίνει ύστερα από μια κυβερνητική μεταβολή, όποτε εκτιμάται ότι πρόσωπα που έχουν επιλεγεί και προσληφθεί με βασικό κριτήριο την προς αυτά εμπιστοσύνη μιας συγκεκριμένης πολιτικής ηγεσίας βρίσκονται σε δυσχέρεια να εξακολουθήσουν την άσκηση των καθηκόντων τους και να συνεργαστούν με τη νέα πολιτική ηγεσία, μετά την αποχώρηση εκείνου που τα είχε επιλέξει». Τους αρεοπαγίτες απασχόλησε η περίπτωση διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, που εργαζόταν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ο οποίος απολύθηκε κατ’ εφαρμογή του Ν. 3260/2004, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.