samaras

02/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: «Κακόγουστο αστείο» το ξεπούλημα

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό, να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο» υποστήριξε ο Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
      Pin It

Ο πρωθυπουργός απάντησε στην κριτική της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας «κακόγουστο αστείο» την κριτική της αντιπολίτευσης και των συνδικαλιστών, ότι η κυβέρνηση ξεπουλάει τα πάντα, σε παρέμβασή του για το θέμα της ΔΕΗ, από το Στρασβούργο.

«Στην Ελλάδα προσπαθούμε να προχωρήσουμε σε αποκρατικοποιήσεις που έχουν γίνει παντού αλλού στον κόσμο και παντού αλλού απέδωσαν» τόνισε, ενώ έφερε ως παράδειγμα την περίπτωση του ΟΤΕ, λέγοντας πως, από τον καιρό που αποκρατικοποιήθηκε, οι Έλληνες απέκτησαν εύκολη πρόσβαση στο τηλέφωνο σε χαμηλότερες τιμές. Ειδικά για το θέμα της «μικρής ΔΕΗ» διαβεβαίωσε ότι θα έρθει στη Βουλή και θα συζητηθεί εκτενώς.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψω σε φανατικούς λαϊκιστές και δημιουργούς ψεύτικων εντυπώσεων στον ελληνικό λαό, να μας αφαιρέσουν το δικαίωμα για πρόοδο. Το δικαίωμα της προοδου περνάει και μέσα από τις αποκρατικοποίησεις» υπογράμμισε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Το κράτος που έπαιζε τον επενδυτή και κατέστρεφε την οικονομία έχει πια πεθάνει και δεν πρόκειται αυτού του είδους τη ζωή που είναι σε βάρος του ελληνικού λαού, τη ζωή δηλαδή των συνδικαλιστών που διοικούσαν κρατικές αποτυχημένες επιχειρήσεις, να το αφήσουμε να συνεχιστεί».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός προχώρησε στην εκτίμηση ότι το ευρωπαϊκό εγχείρημα είναι ζωντανό, ωστόσο υπογράμμισε ότι «προχωράει άνισα», ενώ εκτίμησε ότι στην Ευρώπη υπάρχει μία αλματώδης πρόοδος, από τη μια γενιά στην άλλη, και ότι ο ρυθμός ανάπτυξης επιταχύνεται.

Απαριθμώντας τις επιτυχίες της ελληνικής προεδρία στο εξάμηνο που πέρασε, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι έγιναν προσπάθειες ώστε να αντιμετωπιστούν οι θεσμικές ανεπάρκειες του ευρώ και προετοιμάσθηκε καλύτερα η νομισματική ένωση.

Αναφερόμενος στην προσπάθεια που κατέβαλε η Ελλάδα για να εξέλθει από την κρίση, ο κ. Σαμαράς υποστήριξε ότι το 2010 δεν υπήρχαν εργαλεία στην ΕΕ για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης και πρόσθεσε: «Τώρα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε μία νέα κρίση, όποτε και όπως αυτή εκδηλωθεί».

Ακόμα, ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του υπογράμμισε ότι «χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία, απαντώντας σε επικρίσεις ακροδεξιών ευρωβουλευτών για τις διώξεις μελών της Χρυσής Αυγής. Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και δεν θα ζητήσει συγνώμη από εκείνους που αρνούνται τα πάντα, ενώ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα «πιστεύω» τους.

«Το πρόβλημά μου πριν από δύο χρόνια ήταν να διασώσω τη χώρα. Αλλάξαμε ό,τι μπορούσαμε να αλλάξουμε, καταφέραμε τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στο μικρότερο χρονικό διάστημα, βγήκαμε πολύ νωρίτερα από ό,τι περίμεναν άλλοι στις διεθνείς αγορές και βάλαμε τέλος σε μία περίοδο εξαετούς ύφεσης» υποστήριξε ο πρωθυπουργός σχετικά με την ελληνική οικονομική κρίση και κατέληξε: «Ναι, τα καταφέραμε χάρη στην αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης και χάρη στις θυσίες του ελληνικού λαού».
efsyn.gr

Scroll to top