03/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Χρυσαυγίτικο «θέατρο» στην Ευρωβουλή

Για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, καταστρατήγηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και συνεχιζόμενη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής μίλησε ο ευρωβουλευτής, Γιώργος Επιτήδειος, ζητώντας αποφυλάκιση της «ηγεσίας» του κόμματος.
      Pin It

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος

Ο ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος

Μια καρικατούρα αντιστασιακής ομιλίας ήταν η χθεσινή πρεμιέρα των χρυσαυγιτών στο Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο, λίγο μετά τον απολογισμό της ελληνικής προεδρίας από τον Αντώνη Σαμαρά.

 

Ο ευρωβουλευτής, απόστρατος αντιστράτηγος, Γιώργος Επιτήδειος, μιλώντας ενώπιον του προέδρου της Ευρωβουλής, Μάρτιν Σουλτς, έκανε λόγο για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, καταστρατήγηση των συνταγματικών δικαιωμάτων και συνεχιζόμενη πολιτική δίωξη κατά της Χρυσής Αυγής και ζήτησε «την αποφυλάκιση των πολιτικών κρατουμένων του κόμματος που παραμένουν προφυλακισμένοι χωρίς στοιχεία εναντίον τους».

 

Επιχειρώντας να δώσει δραματικό τόνο και μιμούμενος βέβηλα τη στάση που κρατούσαν στην Ευρώπη αντιφασίστες Ελληνες αγωνιστές στην περίοδο της χούντας, ο χρυσαυγίτης ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι στη σύγχρονη Ελλάδα, «την ώρα που ο ελληνικός λαός υφίσταται τις συνέπειες των μνημονίων της τρόικας, μια ολιγαρχική κυβέρνηση έχει καταργήσει τη διάκριση των εξουσιών» και ζήτησε από τον Αντώνη Σαμαρά να απολογηθεί ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου για την αντιδημοκρατική συμπεριφορά της κυβέρνησής του. «Ζητούμε από εσάς και ολόκληρο τον δημοκρατικό κόσμο της Ευρώπης να καταδικάσει τις παράνομες πρακτικές της ελληνικής κυβερνήσεως» είπε απευθυνόμενος στον Μ. Σουλτς, ξεχνώντας τα όσα έλεγε το κόμμα του μέχρι πρότινος για την Ε.Ε., την οποία η Χ.Α. χαρακτηρίζει «πολιτικό καμπαρέ των Βρυξελλών, το οποίο αποτελείται από υποτελείς της Ουάσινγκτον και των Αμερικανοσιωνιστών». Οσο για την ευρωπαϊκή ηγεσία; Ηταν οι ίδιοι που μιλούσαν για «γελωτοποιούς πολιτικάντηδες της Ε.Ε.».

 

«Διώκονται από τη Δικαιοσύνη»

 

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη δευτερολογία του, απαντώντας σε επικρίσεις ακροδεξιών ευρωβουλευτών για τις διώξεις μελών της Χρυσής Αυγής, είχε υπογραμμίσει ότι «χωρίς νόμο και τάξη δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία». Ο Αντώνης Σαμαράς επισήμανε ότι δεν έχει την υποχρέωση να απαντήσει σε ακραίους και δημαγωγούς και δεν θα ζητήσει συγγνώμη από εκείνους που αρνούνται τα πάντα, ενώ σημείωσε ότι οι ηγέτες της Χρυσής Αυγής διώκονται, όχι από την κυβέρνηση, αλλά από τη Δικαιοσύνη, για εγκλήματα τα οποία διέπραξαν και όχι για τα «πιστεύω» τους.

 

Scroll to top