03/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

      Pin It

Πολυθεσίτες

 

Με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας σας του Σαββάτου 28/06/2014, με θέμα «Τριπλοθεσίτης και ερημοσπίτης» που αφορά το πρόσωπό μου και με συντάκτη τον κ. Δ.Κ., σας γνωρίζω τα ακόλουθα για ενημέρωσή σας, με την παράκληση για αντίστοιχη δημοσίευση της απάντησής μου στην έγκριτη εφημερίδα σας.

 

Αρχές Ιανουαρίου 2014 μου προτάθηκε από τη Δ/νση Εθνικών Κληροδοτημάτων του υπουργείου Οικονομικών ο ορισμός μου, σε αντικατάσταση άλλου μέλους, ως ισόβιο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Π.& Α. Κυριακού» με κριτήριο τη θητεία μου ως Διοικητή του Νοσοκομείου το 2010, η οποία, παρά την περιορισμένη διάρκειά της, θεωρήθηκε κατά κοινή ομολογία ως επιτυχημένη.

 

Την πρόταση τη θεώρησα τιμητική και συμβολική και την αποδέχτηκα.

 

Ακολούθησε η απόφαση 224/2014/14.02.2014 του Τμήματος Εκούσιας Δικαιοδοσίας του Ειρηνοδικείου Αθηνών, η οποία και έκανε αποδεκτή την πρόταση της Δ/νσης Εθνικών Κληροδοτημάτων και με διόρισε ως μέλος του Δ.Σ. του προαναφερθέντος νοσοκομείου.

 

Την 17/02/2014 δημοσιεύτηκε ο διορισμός μου ως προέδρου της ΕΔΑΑΠ με αναστολή της επαγγελματικής μου δραστηριότητας ως υπαλλήλου της ΥΠΑ με έναρξη την ίδια ημερομηνία.

 

Ηρθα σε επικοινωνία με 3 διαφορετικούς νομικούς για το ασυμβίβαστο η όχι της συμμετοχής μου ως μέλος του Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων.

 

Ολοι είχαν καταλήξει στα ακόλουθα: «Η άσκηση των καθηκόντων είναι ασυμβίβαστη με την ταυτόχρονη άσκηση οποιουδήποτε άλλου έμμισθου δημοσίου η ιδιωτικού λειτουργήματος στους τομείς που εποπτεύει η ΕΔΑΑΠ (σύγκρουση συμφερόντων)».

 

Δεδομένου ότι τα αντικείμενα δραστηριότητας ήταν εντελώς διαφορετικά συνεπώς δεν υπήρχε σύγκρουση συμφερόντων και η απασχόληση μου δεν θα είχε οικονομικό όφελος προχώρησα στην οριστική αποδοχή της πρότασης. Επί της ουσίας του θέματος και σε ό,τι αφορά τις οικονομικές μου απολαβές, παράκληση να σημειωθούν τα ακόλουθα:

 

1. Η μισθοδοσία μου από την ΥΠΑ σταμάτησε στις 17/02/2014.

 

2. Από το Νοσοκομείο Παίδων οι οικονομικές μου απολαβές από την ημερομηνία ορισμού μου ως μέλος του Δ.Σ. είναι μηδενικές.

 

Συμπληρωματικά, σας αναφέρω ότι με βάση το καταστατικό στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&.Α. Κυριακού» υπάρχουν δυο ισόβια μέλη, εκ των οποίων, με βάση προηγούμενες αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας και την πάγια πρακτική λειτουργίας του νοσοκομείου ο ένας ορίζεται πρόεδρος με εκτελεστικές αρμοδιότητες και ο άλλος αντιπρόεδρος χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες.

 

Καταλήγοντας, από πουθενά δεν προκύπτει ότι είμαι «τριπλοθεσίτης», η συμμέτοχη στο Δ.Σ. του Νοσοκομείου Παίδων «Π.&.Α. Κυριακού» είναι τιμητική και στο πλαίσιο της διάθεσής μου για προσφορά.

 

Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία.

 

Με εκτίμηση

 

Θανάσης Μπίνης

 

 

Απάντηση:

 

Πουθενά στο ρεπορτάζ δεν αναφέρεται ότι και οι τρεις θέσεις του Δημοσίου που κατέχει ο κ. Μπίνης είναι αμειβόμενες. Το κείμενο εστιάζει στο ότι σε διάστημα τετραμήνου έχει αποδεχτεί τον διορισμό του σε τρία διαφορετικά δημόσια αξιώματα. Σε αυτό ακριβώς το γεγονός αποσκοπούσε η χρήση του όρου «τριπλοθεσίτης». Σε κάθε περίπτωση, η θέση του προέδρου της Επιτροπής Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων, όπως ρητά ορίζεται με νόμο (2912/01 – Α´ 94, Αρθρο 5, παρ. 4), είναι θέση κρατικού λειτουργού αποκλειστικής απασχόλησης, κάτι που προφανώς δεν τηρεί ο κ. Μπίνης, ως μέλος και αντιπρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Παν. και Αγλαΐας Κυριακού».

 

Δ.Κ.

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….

 

 

 

«Η ιστορική ευκαιρία»

 

Ο Αλέξης Τσίπρας για μια ακόμη φορά επέστησε την προσοχή στις συνιστώσες που λειτουργούν πάντα αυτόνομα στην ανάγκη που υπάρχει για να δραστηριοποιηθούν στο έπακρο, προκειμένου «να μη χάσει η Αριστερά και αυτή την ευκαιρία που της προσφέρεται για να ανέβει στην εξουσία, όπως την έχασε η ΕΔΑ το 1958». Ας ξεκινήσω από την αναφορά του στην ΕΔΑ. Εκείνη την εποχή πριν και μετά το 1958, ο κόσμος ήταν χωρισμένος σε δυο ιδεολογικά στρατόπεδα. Στο κομμουνιστικό που εξουσιαζόταν ασφυκτικά από την τότε κραταιά Σοβιετική Ενωση και στο αντικομμουνιστικό που βρισκόταν κάτω από τη σιδηρά κυριαρχία της πανίσχυρης Αμερικής. Και με αυτό το άκρως επικίνδυνο παγκόσμιο πολιτικό σκηνικό, ήταν εντελώς αδιανόητο να αναδεικνυόταν στην Ελλάδα, σε μια χώρα του ΝΑΤΟ, ένα αριστερό πολιτικό καθεστώς. Οπως ήταν αδύνατο να σταθεί ένα αντικομμουνιστικό πολιτικό κίνημα σε κάποια περιοχή του Συμφώνου της Βαρσοβίας. Ας είναι προσεκτικότερος ο Αλέξης Τσίπρας, «δεν έχασε τότε η ΕΔΑ καμιά ιστορική ευκαιρία». Και αν θα έκανε τότε η ΕΔΑ κάποιες αψυχολόγητες κινήσεις, όπως αυτές που κάνει σήμερα το κόμμα του, το ΣΥΡΙΖΑίικο κόμμα, θα κηρυσσόταν αμέσως, θα επισπευδόταν πρέπει να πω η δικτατορία του 1967. Το ηγετικό δίδυμο της ΕΔΑ, οι Γιάννης Πασαλίδης και Ηλίας Ηλιού πολιτεύονταν με μια πραγματική πολιτική σωφροσύνη και καταδίκαζαν απερίφραστα κάθε εξτρεμιστική συμπεριφορά. Ούτε το έβαζαν στο μυαλό τους να έκαιγαν λ.χ. το κέντρο της Αθήνας, όπως το έκαψαν τον Δεκέμβρη του 2008 κάποιοι ανεγκέφαλοι. Γι’ αυτό και τη μόνη συμβουλή που έχω ως ένας απλός πολίτης να δώσω στους θερμοκέφαλους ΣΥΡΙΖΑίους είναι η παρακάτω: Αντί να συναγωνίζονται σε πολιτικές ακρότητες τους χρυσαυγίτες,να βαδίσουν στα χνάρια των προαναφερθέντων αριστερών ηγετών, οι οποίοι σε όλες τις ευκαιρίες που είχαν, έδιναν τα πλέον δημοκρατικά μαθήματα. Με την πολιτική τους ευπρέπεια και την πολιτική τους ηπιότητα. Γιατί αν παρ’ ελπίδα συνεχίσουν αυτόν τον αδιέξοδο πολιτικό δρόμο τους, ποτέ δεν θα πάρουν με το μέρος τους την ευρύτερη κοινωνία. Και πριν κλείσω, θα σταθώ και στα αποτελέσματα των τελευταίων ευρωεκλογών. Οι μισοί περίπου από τους ψηφοφόρους μας έκαναν αποχή και ένα 10% από αυτούς ψήφισε τους χρυσαυγίτες. Αρα το μεγαλύτερο μέρος του λαού μας έχει πάψει να στηρίζει τα κόμματα του λεγόμενου «συνταγματικού τόξου» και άρα κανένα από αυτά δεν διαθέτει μια ισχυρή λαϊκή βάση. Οσο για τα δύο πρώτα κόμματα τους ΣΥΡΙΖΑίους και τους νεοδημοκράτες, δεν αντιπροσωπεύουν στην πραγματικότητα ούτε το 30% του εκλογικού μας σώματος. Από πού λοιπόν το βγάζουν οι ΣΥΡΙΖΑίοι ότι σάρωσαν στις ευρωεκλογές; Κανένα κόμμα δεν σάρωσε. Αντίθετα όλα τους σαρώθηκαν από τη λαϊκή περιφρόνηση. Τη λαϊκή απαξίωση. Και σε περισσότερη απαξίωση θα βρεθούν με τις βουλευτικές εκλογές, όποτε και αν γίνουν.

 

Τάκης Σουβαλιώτης

 

Χαλανδρίτσα Πατρών

 

[email protected]

 

Scroll to top