07/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„ Το επίδομα

 

Ενταση επικράτησε την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης επερώτησης για την ανεργία των ναυτικών που κατέθεσαν 12 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης αναφερόμενος στο επίδομα ανεργίας των ναυτικών το χαρακτήρισε «επίδομα ντροπής» (235 ευρώ για τον άγαμο και 293 ευρώ για τον έγγαμο) και αναρωτήθηκε: «Τι λέτε, βρε παιδί μου, ένα πρωινό για τον κ. Βαρβιτσιώτη στον Αστέρα της Βουλιαγμένης». Αναφορά που προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος φώναξε: «Αφήστε τα αυτά. Παραβιάζετε τους κανόνες του ΚΚΕ», αλλά ο Χρ. Κατσώτης επέμεινε: «Κύριε Βαρβιτσιώτη, είναι τόσο το επίδομα ανεργίας;».

 

Οχι, ο υπουργός Ναυτιλίας δεν απάντησε…

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………….

 

„ Κατόπιν προθεσμίας…

 

Πρώτα θα λήξει η προθεσμία για την πρώτη δόση και μετά θα εκδοθούν τα εκκαθαριστικά για τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), όπως το πάει το υπουργείο Οικονομικών. Πριν από τις 25 Ιουλίου δεν πρόκειται να εκδοθούν εκκαθαριστικά, λόγω των στοιχείων που απαιτούνται να μπουν στο σύστημα και για τις οποίες υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με την υπουργική απόφαση. Η καθυστέρηση αυτή σημαίνει ότι οι φορολογούμενοι -στην καλύτερη περίπτωση- θα έχουν μόλις 6 ημέρες περιθώριο για να καταβάλουν την πρώτη δόση του ΕΝΦΙΑ μαζί με την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, που έχει την ίδια καταληκτική προθεσμία (31 Ιουλίου).

 

Κ.ΤΣ.

 

…………………………………………….

 

„ Ο όρκος της φτώχειας!

 

Αμα σε θέλει, ό,τι κι αν κάνεις θα σε βρει… Ο 58χρονος Ρόι Κόκραμ από τον αμερικανικό Νότο ανήκει σε μια επισκοπική θρησκευτική κοινότητα που ονομάζεται «Η κοινωνία του Αγίου Ιωάννη του Ευαγγελιστή» και για να ενταχθεί «πήρε τον όρκο της αγαμίας, της υπακοής και της φτώχειας». Και τα έφερε έτσι η ζωή, ώστε ο Ρόι να είναι ο νικητής του μεγαλύτερου χρηματικού επάθλου που έδωσε ποτέ στη 15ετή ιστορία της η Λοταρία του Τενεσί, κερδίζοντας 259,8 εκατομμύρια δολάρια! Συνεπής στις πεποιθήσεις του, δήλωσε εξ αρχής ότι θα δωρίσει το μεγαλύτερο μέρος από τα αναπάντεχα κέρδη του (που εφόσον εισπραχθούν σε μια δόση μειώνονται στα 115 εκατομμύρια) στις τέχνες, έχοντας και ο ίδιος δουλέψει επί 20 χρόνια στον κινηματογράφο και το θέατρο.

 

Ε.Π.

 

……………………………………………

 

„ «Εγκλημα»

 

«Εγκλημα» χαρακτήρισε την πώληση του λιμανιού του Πειραιά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θοδωρής Δρίτσας μιλώντας την Παρασκευή στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης επίκαιρης επερώτησης 12 βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Είπε μάλιστα πως η πώλησή του συνδέεται άμεσα με την ανεργία των Ελλήνων ναυτικών. Αναφορά που προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Ναυτιλίας, ο οποίος αναρωτήθηκε: «Πώς συνδέεται;». «Ναι, δεν το καταλαβαίνετε. Σας διαφεύγουν βασικά εργαλεία οικονομίας και πολιτικής» του απάντησε ο Θ. Δρίτσας, λέγοντάς του ότι το λιμάνι του Πειραιά σημαίνει εκτός από τις άλλες υπηρεσίες και ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία. Αλλά ο Μ. Βαρβιτσιώτης είχε τη δική του άποψη: «Αυτό δεν απασχολεί τη ναυτιλία»…

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………….

 

„ «Φασιστική πράξη»

 

Μια «ακόμα φασιστική πράξη» χαρακτηρίζει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ την επιστράτευση των εργαζομένων της ΔΕΗ. Το συμμαχικό σχήμα καλεί τα συνδικάτα «να πάρουν απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, με απεργία και καταλήψεις, με κήρυξη πανεργατικής απεργίας άμεσα ενάντια στην επιστράτευση και το ξεπούλημα της ΔΕΗ, ενάντια στην αξιολόγηση και τις χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο, τη διάλυση του Ασφαλιστικού, το γενικό ξεπούλημα δημόσιων υπηρεσιών, ακτών, παραλιών, δασών». Επισημαίνει ότι οι εργαζόμενοι όλων των κλάδων χρειάζεται «να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους με συνελεύσεις και συντονισμούς χωρίς να περιμένουν τη συνδικαλιστική γραφειοκρατία».

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………….

 

„ Τυπωμένα σκουπίδια

 

Ο γνωστός εκδότης της μπανιέρας έβγαλε ένα «βιβλίο» για μπιντέ. Ο κατηγορούμενος για βαριά κακουργήματα ξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, αφού εξασφάλισε την αποφυλάκισή του, τώρα αποφάσισε να χτυπήσει την κρατούμενη Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο Τσοχατζόπουλου. Σε απόλυτο σεξιστικό παροξυσμό την περιγράφει με όλα τα αγοραία κλισέ που αφορούν γυναίκες: αράχνη, Αντουανέτα, αρπακτικό, μέγαιρα, στα όρια της πορνείας, σπάταλη, βίαιη και άσπλαχνη. Με τον ίδιο παροξυσμό περιγράφει και την «Αγκελα», την πρώην σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, φιλοτεχνώντας το άλλο αγοραίο γυναικείο πορτρέτο, της «Γερμανίδας». Στην μπανιέρα του Αναστασιάδη, εκτός από αυτό το τυπωμένο σκουπίδι, χωράνε όμως και οι 100 χιλιάδες αναγνώστες που χωρίς ντροπή για την έννοια βιβλίο πήραν αυτό το πράγμα στα χέρια τους πληρώνοντας 4,5 ευρώ!

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………….

 

„ Στο Καστελόριζο

 

Στο Καστελόριζο πήγε το Σάββατο ο Αντ. Σαμαράς, στο πάρτι γενεθλίων του Α. Λιβέρη. Ο ομογενής επιχειρηματίας, πρόεδρος της Dow Chemical και μέλος της διοίκησης της IBM, συζήτησε με τον πρωθυπουργό και για το νησί, αλλά κυρίως για το πώς βλέπουν στις ΗΠΑ τις εξελίξεις στην Ε.Ε. με την κρίση χρέους. Η επίσκεψη του πρωθυπουργού ήταν ιδιωτική, αλλά συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γ. Αχλαδιώτη και υποσχέθηκε ότι θα δει με τους υπουργούς πώς θα βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του νησιού.

 

ΜΠ. Α.

 

…………………………………………….

 

„ Πόντοι…

 

Καλοκαίρι, και παίρνει «φωτιά» το θέμα της ΔΕΗ. Ο πρωθυπουργός τρέχει να «πλατσουρίσει» στο Καστελόριζο και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης αναλαμβάνει όλη τη δουλειά: ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι ο φορέας πρέπει να πουληθεί, ανοίγει Σαββατοκύριακο το Εθνικό Τυπογραφείο, δίνει μάχη με τους «δικτάτορες»… Προβάρει ένα σκληρό προφίλ εν όψει νέων εργασιακών κινητοποιήσεων; Θέλει να μετατραπεί στην ανερχόμενη δύναμη εντός της Ν.Δ.; Πάντως, στο «βαθμολόγιο» της τρόικας, η οποία επισκέπτεται προσεχώς τη χώρα μας, θα πρέπει να έχει κερδίσει πόντους…

 

Στ.Ζ.

 

…………………………………………….

 

„ Τι… ήταν η πατρίδα μας!

 

Πόλεμος συμφερόντων. Από τη μία, αμερικανικές και ευρωπαϊκές εταιρείες διεκδικούν συμβόλαια στα θαλάσσια οικόπεδα και στις γεωτρήσεις για τα πετρέλαια, ενώ στη στεριά άλλες εταιρείες διεκδικούν τις εξορύξεις χρυσού, λιγνίτη, κατασκευή μεγάλων αιολικών πάρκων που όλα μαζί θα ρυπάνουν τις ελληνικές θάλασσες και τις στεριές. Από την άλλη, όλοι αυτοί θα «κονταροχτυπηθούν» με τα μεγάλα επενδυτικά τουριστικά και κτηματομεσιτικά συμφέροντα που αγοράζουν γη και ακτές για να πουλήσουν ακριβό ποιοτικό τουριστικό προϊόν που κινδυνεύει να μολυνθεί. Στη μέση όλοι εμείς οι υπόλοιποι, θεατές της «επενδυτικής» λαίλαπας, θα απαγγέλλουμε το ποιηματάκι «τι είν’ η πατρίδα μας», με αλλαγμένους όμως τους στίχους για τις ομορφιές της.

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………….

 

„ Στον δρόμο που χάραξε η Ανγκελα…

 

Στο Βερολίνο βρέθηκε η Χίλαρι Κλίντον για να προωθήσει το καινούργιο της βιβλίο και είπε τα καλύτερα για τη Μέρκελ… Αυτή η γυναίκα, είπε, είναι «η μεγαλύτερη ηγέτις στην Ευρώπη και μια σπουδαία ηγέτις παγκοσμίως. Πιστεύω ότι κουβάλησε ολόκληρη την Ευρώπη στους ώμους της και αυτό δεν ήταν εύκολη δουλειά». Η Κλίντον έδειξε να ζηλεύει, με την καλή έννοια, το επίτευγμα και φαίνεται ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο μοιράζεται, εκτός από την αγάπη για τα κοστούμια, και την αγάπη για την εξουσία. «Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα για μια γυναίκα να φτάσει στην κορυφή και στις ΗΠΑ», είπε, χωρίς να επιβεβαιώσει τις φήμες ότι θα το επιχειρήσει η ίδια στις εκλογές του 2016.

 

Ε.Π.

 

…………………………………………….

 

Ολοι στο στόχαστρο

 

Κατά πάντων καταφέρεται ο Γιώργος Ελενόπουλος, στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με το χθεσινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Real News» περί τεχνητής διόγκωσης του ελλείμματος το 2009. Η μεν εφημερίδα κατηγορείται από τον Γ. Ελενόπουλο ότι έχει αναλάβει «εργολαβικά» τις επιθέσεις εναντίον του Γ. Παπανδρέου, ενώ απαντά στη Σοφία Βούλτεψη ότι «λεφτά υπήρχαν -υπάρχουν ακόμα και σήμερα- αλλά τα σπατάλησε η κυβέρνηση της Ν.Δ., στις σκοτεινές διαδρομές που συνδέει το πελατειακό κράτος με τα πάσης φύσεως συμφέροντα και κατεστημένα». Οσον αφορά τον Κώστα Καραμανλή, τον κατηγορεί ότι έφυγε «τρέχοντας» και «προκηρύσσοντας εκλογές καλοκαιριάτικα», αφήνοντας πίσω του «θηριώδη ελλείμματα και τεράστιο χρέος», ενώ «δείχνει» τον Αντώνη Σαμαρά μιλώντας για κάποιους που ήταν «απόντες από την εθνική προσπάθεια σωτηρίας της χώρας για περισσότερο από δύο χρόνια».

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top