10/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Το Σάββατο στο «Bios», ταινία φτιαγμένη σε κοινωνικό δίκτυο

Εκατόν τριάντα δύο χρήστες του Instagram, onefilm_project

      Pin It

Ούτως Ή άλλως τα social media έχουν μπει γερά στη ζωή μας. Γιατί, επομένως, να μη φτιαχτεί και μια ταινία μέσα από αυτά; Προσοχή, όχι για τα social media, αλλά προερχόμενη από τα social media. Ιδού λοιπόν το πρώτο φιλμ, μια μικρού μήκους ταινία που φτιάχτηκε με βιντεάκια από το Instagram. Διεθνής και με συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Ομως, στον σχεδιασμό της βρίσκονται δύο δικά μας παιδιά, ο Δημήτρης Μιχαηλίδης και η Ράνια Διβάνη. Μαζί τους 132 instagram users από διάφορες χώρες. Κάπως έτσι λοιπόν εγένετο το onefilm_project.

 

Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης μάς εξηγεί πώς είχε τη βασική ιδέα: «Ο κάθε instagram user, που αποφάσισε ότι θέλει να πάρει μέρος σε αυτό, γνώριζε απλά την ημέρα και την ώρα που έπρεπε να ανεβάσει τη δική του σκηνή σε ένα hashtag που φτιάξαμε ειδικά για την περίσταση, το #onefilm_project. Το σενάριο κρατήθηκε μυστικό. Κανείς τους δεν γνώριζε ολόκληρη την ιστορία, παρά μόνο τη δική του σκηνή».

 

Μια σπονδυλωτή ταινία μικρού μήκους με το κάθε της πλάνο να έχει γυριστεί από έναν διαφορετικό σκηνοθέτη! Χάος; Οχι, αφού όλα κύλησαν βάσει σχεδίου. Τα δύο παιδιά είχαν φτιάξει αυστηρό πλάνο, το σενάριο ήταν έτοιμο από την αρχή, το χώρισαν σε σκηνές και τις μοίρασαν στους 132 χρήστες ώστε να ξεκινήσει το upload στο instagram. Μετά ακολούθησε το μοντάζ και η μουσική επένδυση. Ετοιμο. Η πρεμιέρα του το Σάββατο, στις 20.30, στο «Bios», Πειραιώς 84.

 

ΔΗΜ.ΚΑΝ.

 

Scroll to top