antitromokratiki

18/07/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Γιάφκα και Ρούπα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική

Στο επίκεντρο των ερευνών, το «κρησφύγετο» και η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη – Εισβολή σε σπίτια ατόμων που σχετίζονται με το ζευγάρι – Η Αντιτρομοκρατική εκτιμά ότι ο συλληφθείς ετοίμαζε «εντυπωσιακό χτύπημα».
      Pin It

Το κρησφύγετο που χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης στην Αθήνα και τα ίχνη της 45χρονης συντρόφου του, Πόλας Ρούπα, επιχειρούν να εντοπίσουν με κάθε τρόπο οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής.

Κατά τη διάρκεια της «έρευνας» αστυνομικοί εισέβαλαν σε σπίτια ατόμων που θεωρούν ότι σχετίζονται μαζί του και, με πρόθεση να ασκήσουν πίεση προς την πλευρά του, επέδειξαν χαρακτηριστική αδιαφορία για τα δικαιώματά τους.

Αξιοσημείωτη περίπτωση, η έρευνα που έγινε σε σπίτι της οδού Δερβενίων στα Εξάρχεια, όπου, όταν συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν ομοϊδεάτες του ενοίκου, οι αστυνομικοί προέβησαν στην προσαγωγή ατόμων τα οποία στη συνέχεια άφησαν ελεύθερα.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό -πάντως- των αστυνομικών, αναζητείται ένα σπίτι με γκαράζ, στο οποίο πιθανώς φυλασσόταν το αγορασμένο Hyundai Accent.

Bάσει, δε, των πληροφοριών ότι ο Μαζιώτης κυκλοφορούσε με μετρό και Ηλεκτρικό, οι έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές όπου υπάρχουν σταθμοί, με μια πιθανή εκδοχή το Μαρούσι -κατά την ΕΛ.ΑΣ.- όπου υπάρχουν αρκετές μονοκατοικίες. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζονται όλα τα βίντεο των σταθμών την ημέρα της σύλληψης.

 

maziotis-roupa

Οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στρέφονται τώρα στη σύντροφο του Μαζιώτη καθώς εκτιμάται ότι η Πόλα Ρούπα είχε σημαντικό ρόλο στην οργάνωση.

 

 

Αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν ότι πιθανώς βρισκόταν στη διάρκεια προετοιμασίας «χτυπήματος» και ορισμένοι -εκ των υστέρων- θυμήθηκαν το λεπτομερές σκαρίφημα που είχε εντοπιστεί στο σπίτι του Μαζιώτη στο Λαγονήσι κατά τη σύλληψή του τον Απρίλιο του 2010 και απεικόνιζε την περιοχή γύρω από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών.

Σε αυτό ήταν σημειωμένα, εκτός από το κτίριο της Αρχιεπισκοπής, οι δημόσιες υπηρεσίες που υπάρχουν στην περιοχή, τα σημεία όπου βρίσκονται κάμερες κυκλοφορίας, αλλά και ασφαλείας των γύρω κτιρίων, χρονομετρημένοι τρόποι διαφυγής και χρόνοι διέλευσης των αστυνομικών δυνάμεων.

Με τον φόβο, λοιπόν, ότι ετοιμαζόταν μια «εντυπωσιακή ενέργεια» και ότι σε αυτή θα συμμετείχαν κι άλλα άτομα, οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει σε ολόκληρη σχεδόν την Αττική επιχείρηση για να εντοπίσουν το σπίτι όπου κρυβόταν ο Μαζιώτης, καθώς και εάν ήταν μαζί του η σύντροφος και το παιδί του.

 

Σχετικό θέμα: Απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες κατά του Νίκου Μαζιώτη

 

Μ.Ι.Τ.
efsyn.gr

Scroll to top