18/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Δράκοι

 

Από φαντασία και ευφυολογήματα στο ΠΑΣΟΚ άλλο τίποτα. Το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς έκανε τον Ευάγγελο Βενιζέλο και τους επιτελείς της Χαριλάου Τρικούπη να φτάσουν στο απόγειο της έμπνευσης στην επίθεση που εξαπέλυσαν κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε κατηγορήσει αρχικά τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κυνηγάει φαντάσματα» και μετά τον παρομοίασε με τον Δον Κιχώτη που αναζητά ανύπαρκτους εχθρούς. Στο τέλος της επιχειρηματολογίας, βγήκαν και οι… δράκοι. Σύμφωνα με τον γραμματέα της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ Π. Ρήγα, όλα όσα ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τους αιγιαλούς είναι «δράκοι» που κατασκευάζονται από την Κουμουνδούρου «προκειμένου να τους κατατροπώσει». Οταν με το καλό κατατεθεί το νομοσχέδιο, θα δούμε ποιος αναζητούσε «μάγισσες» και ποιος έλεγε αλήθεια.

 

Δ.Κ.

 

„ Κεντροαριστερά

 

Τη Δευτέρα η «Εφ.Συν.» είχε αναφερθεί στα σχέδια του ΠΑΣΟΚ για τη διεύρυνση της Κεντροαριστεράς, κάνοντας λόγο για ένα μοντέλο κεντροαριστερού ΣΥΡΙΖΑ όπου τα συμπράττοντα κόμματα και οι φορείς θα διατηρούν την αυτονομία, τα όργανα και τα σύμβολά τους. Αυτό το πλαίσιο αποκωδικοποίησε δύο ημέρες μετά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, διευκρινίζοντας ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να έχει το ίδιο όνομα «και τον ήλιο ως σύμβολο», καθώς η προσπάθεια αφορά μια «συμπαράταξη δυνάμεων». Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο θετικής απάντησης της ΔΗΜΑΡ, τόνισε: «Αν έρθει η ΔΗΜΑΡ, δεν θα πούμε να αλλάξει σύμβολο και όνομα. Θα έρθει όπως είναι, με τις απόψεις και τα στελέχη της. Θα κάνουμε μια προγραμματική συμφωνία». Με άλλα λόγια, μοντέλο ΣΥΡΙΖΑ σε μορφή Ελιάς!

 

Δ.Κ.

 

„ Κυρώσεις

 

Αστραψε και βρόντηξε στο Ευρωκοινοβούλιο η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σοφία Σακοράφα, στην παρέμβασή της για όσα συμβαίνουν στη Παλαιστίνη. «Μήτρα όσων συμβαίνουν εκεί είναι η ισραηλινή κατοχή και η πλήρης ατιμωρησία του Ισραήλ για τα εγκλήματα που κάνει κατ’ εξακολούθηση μισό αιώνα τώρα». Ιδιαίτερα οξύς ο λόγος, όμως αληθινός. Αλλωστε, της έχει αποδοθεί τιμητικά η παλαιστινιακή υπηκοότητα για την υποστήριξή της στον αγώνα του παλαιστινιακού λαού. Οπως υποστήριξε, «η Παλαιστίνη δεν έχει ανάγκη από ένα ακόμα ψήφισμα» και κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο να επιβάλει κατά του Ισραήλ τις κυρώσεις που προβλέπουν οι διεθνείς συνθήκες.

 

Φ.Π.

 

„ Δόσεις

 

Συνεχίζουν την πίεση στην κυβέρνηση οι «γαλάζιοι» βουλευτές με αιχμή του δόρατος την αύξηση των δόσεων για τους οφειλέτες των ασφαλιστικών ταμείων. Με ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή 29 βουλευτές της Ν.Δ. με επικεφαλής τον Δάνη Τζαμτζή, ζητούν σειρά διευκολύνσεων για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που δυσκολεύονται να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τον Οργανισμό και για τους ασφαλισμένους του ΟΓΑ που δραστηριοποιούνται σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων. «Πρέπει να υπάρξει πάγωμα τους χρέους και 100 δόσεις, ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να καταβληθούν σταδιακά οι εισφορές που οφείλουν οι επαγγελματίες στον ΟΑΕΕ», σημειώνουν.

 

Χ. ΙΩ.

 

„ Ακύρωση

 

Την ακύρωση όλων των πολιτικών, οικονομικών και στρατιωτικών συμφωνιών με το Ισραήλ ζητάει από την ελληνική κυβέρνηση το ΚΚΕ. Με ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή οι βουλευτές Θανάσης Παφίλης και Λιάνα Κανέλλη καταδικάζουν «τη βάρβαρη και εγκληματική επίθεση του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού λαού», η οποία έχει οδηγήσει στον θάνατο τουλάχιστον 208 άτομα τις τελευταίες μέρες, στον τραυματισμό 1.200 άλλων και έχει ξεριζώσει από τα σπίτια τους πάνω από 18.000 οικογένειες. Παράλληλα, επιρρίπτουν ευθύνες τόσο στις ΗΠΑ, «που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ», όσο και στην Ε.Ε. για την πολιτική των «ίσων αποστάσεων ανάμεσα στον θύτη και το θύμα».

 

Χ. ΙΩ.

 

„ Μουσείο Καζαντζάκη

 

«Εάν ο μόνος τρόπος που μπορεί να σωθεί το Μουσείο Καζαντζάκη στην ίδια τη γενέτειρά του είναι με την αρωγή της ποδοσφαιρικής (και όχι μόνο) μαφίας και όχι με τη συλλογική προσπάθεια του συνόλου του κρητικού λαού (και φτωχοί και πλούσιοι, ό,τι μπορεί ο καθένας), τότε δεν μας αξίζει ένας Νίκος Καζαντζάκης και ούτε ένα μουσείο αντίστοιχο. Αυτή η είδηση είναι πολύ μεγάλη ντροπή!!!». Αυτά έγραψε o σημαντικός μουσικός Ρος Ντέιλι, στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, σχολιάζοντας είδηση με τίτλο: «Σωτήρας του Μουσείου “Ν. Καζαντζάκης” ο Β. Μαρινάκης». Τον λόγο τώρα έχουν οι πολίτες της Κρήτης.

 

Γ.ΜΠΑΣΚ.

 

„ Συμπαράσταση

 

Ανακοίνωση συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό εξέδωσε η Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Καταγγέλλει το Ισραήλ για προσχηματική επίθεση και τονίζει ότι «δεν έχει κανένα δικαίωμα να ενοχοποιεί για τη δράση ακραίων ισλαμιστικών στοιχείων το σύνολο ενός λαού που αγωνίζεται για το αυτονόητο, για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία». Οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ προσθέτουν ότι η λύση στο Παλαιστινιακό «δεν περνά μέσα από το διαρκές αιματοκύλισμα» και καλούν σε άμεση εφαρμογή των Συμφωνιών του Οσλο, σε προώθηση της ειρηνευτικής διαδικασίας με την παύση των εχθροπραξιών, σε τερματισμό των εποικισμών και σε αποχώρηση εποίκων και στρατευμάτων από τα παλαιστινιακά εδάφη.

 

Δ.Κ.

 

„ Απολύσεις

 

Σύστημα που καθορίζει εκ των προτέρων ποσοστά και κλίμακες αξιολόγησης, με στόχο τη δημιουργία «δεξαμενών» υποψήφιων προς απόλυση υπαλλήλων, και όχι απλώς ένα αυταρχικό μοντέλο, χαρακτήρισε το προωθούμενο σύστημα «αξιολόγησης» ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε συνάντηση που είχε με τη διοίκηση της ΑΔΕΔΥ. Οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκαν στη δικαστική απόφαση που κήρυξε παράνομη την απεργία–αποχή του κλάδου και εξέφρασαν τη θέση ότι με αυτήν καθιερώνονται απαγορεύσεις στο απεργιακό δικαίωμα.

 

Στ.Ζ.

 

„ Τρόμος

 

Ευτυχώς που οι τουρίστες δεν καταλαβαίνουν ελληνικά, διαφορετικά θα έφευγαν τρέχοντας από την Ελλάδα, όχι λόγω του περιστατικού στο Μοναστηράκι, που οδήγησε στη σύλληψη Μαζιώτη και το βίωσαν όσοι ήταν τυχαία παρόντες, αλλά από τα δελτία ειδήσεων των 8. Είναι βέβαιο ότι τα διεθνή δελτία για τη Γάζα είναι περισσότερο ψύχραιμα και λιγότερο βίαια από το διήμερο της τρομοκρατικής ενημέρωσης. Oμως, στη χώρα της υπερβολής, ο κόσμος έχει μπουχτίσει και αν αυτό δεν το αντιλαμβάνονται οι τηλεαστέρες από τα χαμηλά ποσοστά ακροαματικότητας, τότε κάτι άλλο φαίνεται ότι έχουν στον νου τους.

 

Α.Ψ.

 

„ Ο «ψυχίατρος»

 

Στη Βουλή έφτασαν οι δραστηριότητες του ψυχιάτρου στο Δαφνί, υποψήφιου βουλευτή με τη Χρυσή Αυγή, Κ. Παρασχάκη, που έδινε ψυχιατρικές γνωματεύσεις σε ομοϊδεάτες του για την έκδοση αδειών οπλοφορίας. Τέσσερις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ (Μαντάς, Κατριβάνου, Ξανθός και Βούτσης) ζητούν από τον υπουργό Υγείας να τους ενημερώσει για τις έρευνες που τον αφορούν και να τους δώσει τα πορίσματα των ελεγκτικών οργάνων, καθώς ο γιατρός επανήλθε στη θέση του και έχει μηνύσει συνάδελφό του που αποκάλυψε το ποιόν του. Με ενδιαφέρον αναμένουμε την απάντηση, ιδιαίτερα στην ερώτηση αν τα αρμόδια όργανα προτίθενται να τον εγκαλέσουν «προκειμένου να διαπιστώσουν αν συμμερίζεται τις απάνθρωπες απόψεις της Χρυσής Αυγής περί ευγονικής, ευθανασίας και στείρωσης των ψυχικά ασθενών», όπως έχουν δημόσια διατυπωθεί στον ιστότοπό της.

 

ΙΩ.Σ

 

„ Υποκρισία

 

Από τη Σοφία Βούλτεψη της Ν.Δ. και το γραφείο του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκαν συγχαρητήριες ανακοινώσεις στην ΕΛ.ΑΣ. που περισσότερο -και κατά παράδοση- ασχολήθηκαν με την «ακατανόητη και λανθασμένη στάση του ΣΥΡΙΖΑ», που δεν εξέδωσε συγχαρητήρια ανακοίνωση στην ΕΛ.ΑΣ. και, κυρίως, δεν καταδίκασε την «τρομοκρατία». Η κ. Βούλτεψη προχώρησε λέγοντας περίπου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναζητάει τρόπους πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης της τρομοκρατίας! Αν δηλαδή κάποιος πει ότι η έλλειψη συγχαρητήριας ανακοίνωσης Βούλτεψη και Βενιζέλου στην Πυροσβεστική για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κερατέα σημαίνει ότι η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ αναζητούν τρόπους πολιτικής και ηθικής νομιμοποίησης των εμπρησμών, θα έχει δίκιο;

 

Α.Ψ.

 

Scroll to top