20/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η αυτοεκπληρούμενη προφητεία της ΕΛ.ΑΣ.

Από την Αντιτρομοκρατική, μετά τον τραυματισμό και τη σύλληψη Μαζιώτη, διοχετεύονταν πληροφορίες για έρευνες εδώ και καιρό στο Μαρούσι, όπου (όπως ανέφεραν) «υπήρχαν πολλές μονοκατοικίες κοντά στον σταθμό του ΗΣΑΠ». Και ξαφνικά, χθες βρέθηκε η κατοικία, αλλά όχι η «γιάφκα».
      Pin It

Του Μάνου Τσαλδάρη

 

 ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ


ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΕΣΙΔΗΣ

Ραγδαίες ήταν χθες οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση του Νίκου Μαζιώτη, καθώς το μεσημέρι εντοπίστηκε διαμέρισμα στα σύνορα του Αμαρουσίου με την Πεύκη, το οποίο εκτιμάται ότι χρησιμοποιούσε ο καταδικασμένος ως τρομοκράτης 43χρονος σύμφωνα με πληροφορίες έμενε εκεί με τη 45χρονη Πόλα Ρούπα και το παιδί τους.

 

Πρόκειται για ένα διαμέρισμα στον πέμπτο όροφο πολυκατοικίας επί της οδού Υψηλάντου 27 στην Πεύκη, το οποίο απέχει μόλις ενάμισι χιλιόμετρο από τον σταθμό του Ηλεκτρικού στο Μαρούσι, απ’ όπου και επιβιβάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Μαζιώτης, για να κατεβεί στο κέντρο της Αθήνας.

 

Η «μέση οικογένεια»

 

Το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί σε διαφορετικό από το «Μιχάλης Μιχελάκης» όνομα που είχαν δώσει στη δημοσιότητα οι αστυνομικοί, όμως κάποια γυναίκα -που κατά ορισμένους διαμένει στην πολυκατοικία και κατ’ άλλους είναι η ιδιοκτήτρια- αναγνώρισε τον ένοικο από τις φωτογραφίες και ειδοποίησε τις αστυνομικές αρχές.

 

Οι αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και διαπίστωσαν ότι τα κλειδιά που βρέθηκαν στην κατοχή του τραυματισμένου Μαζιώτη ταίριαζαν στην είσοδο της πολυκατοικίας και στην πόρτα του διαμερίσματος. Εντούτοις, δεν άνοιξαν να μπουν, φοβούμενοι μήπως ήταν παγιδευμένο με εκρηκτικά και γι’ αυτό ειδοποιήθηκε κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, το οποίο παρέμεινε ώς αργά το απόγευμα στο σημείο, οπότε και έδωσε την έγκρισή του, για να ερευνηθεί από τα κλιμάκια των εγκληματολογικών ερευνών και τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής.

 

Οι έρευνες συνεχίζονταν ώς αργά το απόγευμα, όμως -κατά τις εκτιμήσεις των αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής- το πιθανότερο είναι ότι το διαμέρισμα δεν χρησιμοποιούνταν ως γιάφκα όπλων και ότι αυτή βρίσκεται σε άλλο σημείο της Αττικής. Το διαμέρισμα -σύμφωνα με πληροφορίες- είχε νοικιαστεί πριν από δύο χρόνια και οι ένοικοί του έδιναν την εντύπωση -κατά δηλώσεις συνενοίκων- μιας μέσης οικογένειας. Χαρακτηριστικά ανέφεραν ότι η Πόλα Ρούπα είχε βαμμένα τα μαλλιά της ξανθά και παρουσιαζόταν ως δασκάλα.

 

Καταζητούμενος

 

Νωρίτερα, στο μεταξύ, οι δικαστικές αρχές εξέδωσαν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του 35χρονου Γ.Π., ο οποίος θεωρείται συνεργός του Νίκου Μαζιώτη βάσει όσων διαβιβάστηκαν στη Δικαιοσύνη από την Αντιτρομοκρατική. Ο 35χρονος φέρεται από τους αστυνομικούς ότι συμμετείχε στις ληστείες στις 25/7/13 στα Μέθανα και στις 20/12/12 στην Ακράτα. Στη ληστεία των Μεθάνων, ο καταζητούμενος φέρεται να έκανε κατόπτευση του χώρου, πραγματοποιώντας λίγες ημέρες νωρίτερα συναλλαγή, στην οποία όμως χρειάστηκε να υπογράψει, με συνέπεια να αναγνωριστεί ο γραφικός του χαρακτήρας.

 

Ο 35χρονος είχε κατηγορηθεί ότι είχε περιφερειακό ρόλο στην απαγωγή του βιομηχάνου Γ. Μυλωνά, τον Ιούνιο του 2008 στη Θεσσαλονίκη, της οποίας ως «εγκέφαλος» έχει καταδικαστεί ο επικηρυγμένος Βασίλης Παλαιοκώστας. Ειδικότερα, φέρεται να είχε κλέψει το Renault που χρησιμοποίησε η ομάδα Παλαιοκώστα στην απαγωγή. Από τότε τα ίχνη του 35χρονου έχουν χαθεί, ενώ δεν παρέστη ούτε στη δίκη για την υπόθεση Μυλωνά.

 

Οπως είναι γνωστό, ο Παλαιοκώστας παραμένει δραπέτης από το 2009, όταν για δεύτερη φορά απέδρασε με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού και επικηρύχθηκε μετά την έκρηξη παγιδευμένου δέματος στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης, τον Ιούνιο του 2010, που στοίχισε τη ζωή στον 52χρονο Γιώργο Βασιλάκη, υπασπιστή τού τότε υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη. Στον φάκελο του δέματος-βόμβα φέρεται ότι εντοπίστηκε δακτυλικό του αποτύπωμα.

 

Εκτός όμως από το ένταλμα σύλληψης για τον 35χρονο, εκδόθηκε ένταλμα για σειρά κακουργηματικών πράξεων και σε βάρος του Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό». Από την ώρα που αυτό επιδοθεί στον κατηγορούμενο, έχει δικαίωμα από τον νόμο να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί.

 

Scroll to top