27/07/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στο βασίλειο των φρέσκων φρούτων

Το πρώτο espresso, smoothie and cocktail bar της Ελλάδας αποδεικνύεται ακόμη μια φορά ότι οι φρέσκιες, έξυπνες ιδέες είναι το μυστικό της επιτυχίας.
      Pin It

Του Δημήτρη Σταθόπουλου

 

Η ιδέα του Κωνσταντίνου Γουσέτη ήταν απλή. Ανέπτυξε ένα ολοκαίνουργιο project που συνδυάζει τα κοκτέιλ με τους χυμούς και τα smoothies. Το κατάστημα άνοιξε πριν από λίγες μέρες και ήδη γίνεται κοσμοσυρροή.

 

«Μέσα από μια πλούσια γκάμα επιλογών, ανάλογα με την ώρα και τη διάθεση, μπορείτε να επιλέξετε real fruit smoothies, ολόφρεσκα παγωμένα κοκτέιλ, πρωτεϊνικά, αλλά και διάφορα άλλα συμβατικά κοκτέιλ, σαλάτες και διάφορα snacks», μας λέει η υπεύθυνη του χώρου Τάνια Γκιόλια.

 

Οι εμπνευστές της ιδέας κατάλαβαν από νωρίς ότι το μυστικό είναι η στροφή στον υγιεινό τρόπο ζωής, ο οποίος περιλαμβάνει πέρα από τα φρέσκα φρούτα και τα γνωστά supperfoods (maca, chlorella, cranberry κ.λπ.), τα οποία μπορεί κανείς να τα βάλει σε οποιαδήποτε από τις επιλογές του. Και το καλύτερο… χωρίς ίχνος ζάχαρης και χωρίς γλουτένη.

 

Ενα από αυτό είναι το Mango Explosion που ξεχωρίζει και γίνεται ήδη ανάρπαστο από τις πρώτες κιόλας ημέρες λειτουργίας τού shake it fresh! Στην κατηγορία των real fruit crushes δοκιμάσαμε το καρπούζι και μείναμε έκπληκτοι από τους τόνους γεύσης που μπορεί κάποιος να… εγκλωβίσει σε ένα ποτήρι ή, καλύτερα, σε ένα βαζάκι σαν αυτό που σερβίρονται εδώ τα smoothies ποτά! Ενα άλλο κοκτέιλ με μεγάλη ζήτηση είναι το «Gooseberry Sapphire coctail» με ακτινίδιο.

 

O bar tender Γιάννης Ζεάκης θα σας βοηθήσει να επιλέξετε αυτό ακριβώς που θέλετε, αρκεί να του το ζητήσετε… εκεί στην πανέμορφη μπάρα του, ανάμεσα στα ολόφρεσκα φρούτα που φτάνουν από κάθε γωνιά της Ελλάδας και όχι μόνο! «Αποτελεί για μένα μεγάλη πρόκληση να μπορέσω πατώντας στις στέρεες βάσεις του bartending να ενσωματώσω τα smoothies και τη λογική του ολόφρεσκου φρούτου. Ο κόσμος δείχνει να το αποδέχεται και να ψάχνει το κάτι παραπέρα στην επιλογή των ποτών».

 

Μόλις έκλεισε μία εβδομάδα λειτουργίας και το πρώτο espresso, smoothie and cocktail bar της Ελλάδας έχει ήδη αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές! «Προσπαθώ να κάνω δίαιτα, δεν μου αρέσει το αλκοόλ, αλλά η παρέα μου το θέλει! Επιτέλους βρήκαμε το σωστό μέρος που μπορούμε να συνδυάσουμε και τα δύο», θα μας πει η Λητώ, την οποία συναντήσαμε στην πανέμορφη αυλή στο Χαλάνδρι. Κάπου εκεί, είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε και με έναν από τους αρχιτέκτονες του χώρου, τον Ανδρέα Ανδρουλακάκη από την εταιρεία Kometka, ο οποίος αναφέρθηκε στις δυσκολίες του χώρου τις οποίες κλήθηκε να αντιμετωπίσει. «Προσπαθήσαμε να εξαγάγουμε τη φρεσκάδα των χυμών στο αρχιτεκτονικό σχέδιο του χώρου. Δώσαμε μεγάλη έμφαση στα χρώματα αλλά και στην επιλογή των επίπλων. Το ξύλο αποτέλεσε βασική παράμετρο στη διακόσμηση του χώρου».

 

Για το τέλος αφήσαμε μια Pina Colada… Καλή διασκέδαση στον φρέσκο κόσμο των φρούτων! Θα το βρείτε στην οδό Σωκράτους 5 στο Χαλάνδρι και στο www.shakeitfresh.gr

 

Scroll to top