03/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Συνέπεια!

 

Χαρακτηρίζοντας «ξεκάρφωτη» την τροπολογία που κατατέθηκε στο παρά πέντε της ψήφισης του νομοσχεδίου για τα δάση, με την οποία διευκολύνονται οι δραστηριότητες της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», ο βουλευτής Χαλκιδικής του ΠΑΣΟΚ και Ε΄αντιπρόεδρος της Βουλής Γ. Δριβελέγκας ζήτησε από την κυβέρνηση, κατά τη συζήτηση στο Β΄θερινό Τμήμα, να την αποσύρει. «Πρόκειται για οφθαλμοφανή τροπολογία εξυπηρέτησης συμφερόντων» είπε και απευθύνθηκε στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ: «Ξέρετε τι κάνετε; Εκεί που πάμε να ηρεμήσουμε, φέρνετε αυτή την τροπολογία. Βάζετε φωτιά κατακαλόκαιρο, βάζετε μπουρλότο!». Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο Κατερίνα Ιγγλέζη δεν μπορούσε παρά να του θυμίσει λίγο αργότερα πως η περιβαλλοντική μελέτη τής «Ελληνικός Χρυσός» έφερε την υπογραφή του ως υφυπουργού Ανάπτυξης επί κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου…

 

Ε.Δ.Β.

 

………………………………………….

 

„Αμετανόητη!

 

Στην προσπάθειά του να συνετίσει –εις μάτην προφανώς- την Ελένη Ζαρούλια που για άλλη μία φορά χθες χρησιμοποίησε το βήμα της Ολομέλειας για να εκτονωθεί, με αήθεις αναφορές στην περιπέτεια της κόρης γνωστού δημοσιογράφου, ο Δ΄ αντιπρόεδρος της Βουλής αγανάκτησε: «Να μιλάτε για ένα γεγονός χωρίς να ξέρετε τα γεγονότα είναι απαράδεκτο! Συκοφαντείτε και δεν έχετε ζητήσει ποτέ συγγνώμη», φώναξε ο Γ. Δραγασάκης, υπενθυμίζοντας την επίθεση που είχε δεχθεί ο ίδιος στο παρελθόν από τους χρυσαυγίτες. «Κάνατε το ίδιο και με το δικό μου το παιδί. Επιτεθείτε στα κόμματα, μη βάζετε στο στόμα σας τα παιδιά…».

 

Ε.Δ.Β.

 

………………………………………..

 

„Συναντήσεις

 

Από τη μια συνάντηση βγαίνουν, στην επόμενη μπαίνουν. Το φορτίο της τριμελούς επιτροπής της ΔΗΜΑΡ για τον διάλογο Κεντροαριστεράς – Αριστεράς για την προοδευτική διακυβέρνηση είναι βαρύ, οι Θ. Θεοχαρόπουλος, Δ. Αναγνωστάκης και Στεφ. Μανίκας δείχνουν όμως ακούραστοι. Χθες πραγματοποιήθηκε ακόμη μία συνάντηση, με την αντιπροσωπεία του κόμματος του Ανδρέα Λοβέρδου «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα», όπου συμφωνήθηκε ότι ο διάλογος μεταξύ των προοδευτικών δυνάμεων πρέπει να συνεχιστεί, με αδιαπραγμάτευτη σταθερά την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Στην αντιπροσωπεία της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα συμμετείχαν οι Χρήστος Αηδόνης, Δημήτρης Τσιρώνης, Ευθύμιος Καρδάρας και Δημήτρης Δόλης. Ο κ. Λοβέρδος είχε πέρυσι άκαρπες διαβουλεύσεις με τον Φώτη Κουβέλη και ακολούθως κατέληξε στον Ευ. Βενιζέλο και την Ελιά.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………..

 

„Οταν μιλάει…

 

Το ΄χει η μοίρα του γραμματέα της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ., Αθ. Μπούρα, όποτε ανοίγει το στόμα του.Τον βουλευτή Αττικής μετά την ιστορική του ατάκα «θα μας επισκεφτεί και η κυρία Γκρούγκμαν» (αναφερόμενος στον πασίγνωστο Αμερικανό οικονομολόγο Π. Κρούγκμαν) τον Μάρτιο του 2009, υφυπουργό Οικονομίας τότε, σπάνια έως ποτέ τον ακούει κανείς στη Βουλή. Μέχρι χθες που αισθάνθηκε την ανάγκη να υπερασπιστεί τον λαό της Αργεντινής, όπου για μια ακόμα φορά πρωτοτύπησε: διάβασε την ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου. Ενας σοβαρός να συνετίσει τους ακραίους λαϊκιστές δεν υπάρχει σε αυτό το κόμμα;

 

Φ.Π.

 

………………………………………….

 

„Σχολικοί φύλακες

 

Τον προηγούμενο μήνα, απολυμένοι σχολικοί φύλακες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη για να διαμαρτυρηθούν για την κυβερνητική πολιτική που τους έβγαλε στην ανεργία. Επειτα από διαβουλεύσεις, κλείστηκε ραντεβού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος παρείχε τη δέσμευση ότι θα επιμείνει στην ψήφιση διάταξης, ώστε να τους δοθεί η δυνατότητα ασφαλιστικής αναγνώρισης των ετών που έχουν υπηρετήσει χωρίς συνταξιοδοτική κάλυψη, ώστε σχολικοί φύλακες που έχουν απολυθεί από το Δημόσιο να πάρουν άμεσα τη σύνταξή τους. Η πρόταση αυτή -σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ- έχει γίνει αποδεκτή σε κυβερνητικό επίπεδο, δηλ. εγκρίθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά. Αν ψηφιστεί, ίσως αποτελέσει μια μικρή ανακούφιση για ορισμένους από τους απολυμένους. Κάτι σαν ασπιρίνη…

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

„Από τη Λιβύη

 

Σήμερα το πρωί αναμενόταν να καταπλεύσει από την Τρίπολη της Λιβύης στο λιμάνι του Πειραιά η φρεγάτα «Σαλαμίς», η οποία μεταφέρει συνολικά 186 πολίτες, εκ των οποίων 77 είναι από Ελλάδα (συμπεριλαμβανομένου του προσωπικού της ελληνικής πρεσβείας), 12 από Κύπρο, 78 από Κίνα, 10 από Ηνωμένο Βασίλειο, 7 από Βέλγιο, ένας από Ρωσία και ένας από Αλβανία. Η κυβέρνηση αποφάσισε την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της πρεσβείας της Ελλάδας στην Τρίπολη της Λιβύης, λόγω των δυσμενών συνθηκών ασφαλείας που επικρατούν στην περιοχή, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

 

Τ.Τ.

 

………………………………………….

 

„Ενστολοι

 

Θετική εξέλιξη, «που μπορεί να δώσει λύση στα προβλήματα τα οποία έχουν δημιουργηθεί», χαρακτηρίζουν στη Χαριλάου Τρικούπη την υιοθέτηση στο πολυνομοσχέδιο της πρότασης του ΠΑΣΟΚ για τη θεσμοθέτηση δυνατότητας μετατροπής του κλάδου Πρόνοιας των Ενστόλων σε επαγγελματικά Ταμεία (ΝΠΙΔ). Για το θέμα των ενστόλων οι βουλευτές της συγκυβέρνησης δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο. Κάποιοι κατέθεσαν τροπολογία για την εξαίρεσή τους από το υπό δημιουργία ενιαίο Ταμείο. Πάντως, με την «υπεύθυνη» αυτή στάση του, ο μικρότερος κυβερνητικός εταίρος «βουλώνει τα στόματα» όσων κατηγορούν το ΠΑΣΟΚ ότι διαρκώς γκρινιάζει κατά της Ν.Δ. και του Μαξίμου. Ιδού… Για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των Σωμάτων Ασφαλείας εξέφρασε την ικανοποίησή του.

 

Δ.Κ.

 

……………………………………………

 

„Ενημέρωση

 

Σε ενημέρωση των αρχηγών των κομμάτων για τις εξελίξεις στο Κυπριακό προχώρησε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο. Σε δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης, είπε ότι ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ενημέρωσε τους αρχηγούς των κομμάτων για τις εξελίξεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην τελευταία συνάντηση με τον κατοχικό ηγέτη Ντερβίς Ερογλου. Επιπλέον, ενημέρωσε και για τις συζητήσεις και τις αποφάσεις που πάρθηκαν κατά τη συνάντηση του προέδρου στην Αθήνα. Συμφωνήθηκε τριήμερη συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου και ενημέρωση της Βουλής.

 

Α.Φ.

 

………………………………………….

 

„Μείωση φορολογίας

 

Μείωση της φορολογίας ως τη μόνη λύση ώστε «και οι πολίτες να ανασάνουν και το κράτος να εισπράξει χρήματα» προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες. «Ο μνημονιακός Γολγοθάς των πολιτών δεν έχει τέλος, καθώς, πριν καλά-καλά προλάβουν να πληρώσουν την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, ήρθε νέος φόρος-τσεκούρι για τα ακίνητα, που χαρακτηρίζεται από πρωτοφανή προχειρότητα και λάθη, τα οποία καλείται να φορτωθεί στην πλάτη του ο ήδη εξοντωμένος φορολογούμενος», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τέρενς Κουίκ.

 

Τ.Τ.

 

…………………………………………

 

„«Ταραξίες»

 

Το αδιαχώρητο εξακολουθεί να επικρατεί καθημερινά στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας. Πλήθος κόσμου περιμένει τις αποφάσεις από τις επιτροπές υγείας ή κάποιο δικαιολογητικό που να πιστοποιεί το ποσοστό αναπηρίας, για να εξασφαλίσει τα λιγοστά χρήματα του επιδόματος. Η κατάσταση όμως γίνεται ακόμη πιο δύσκολη όταν ο χώρος αποκλείεται από κλούβες και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι βρίσκονται εκεί για να εμποδίσουν το ξέσπασμα επεισοδίων. Οι «ταραξίες» στην προκειμένη περίπτωση ήταν τρεις τυφλοί, δύο παραπληγικοί και μερικοί συγγενείς ΑμεΑ, οι οποίοι βρέθηκαν το πρωί της Πέμπτης έξω από το ΚΕΠΑ στην Πειραιώς για να λάβουν τα πιστοποιητικά των επιτροπών υγείας μιας καρκινοπαθούς και ενός κινητικά ανάπηρου.

 

Δ.Α.

 

……………………………………………

 

„Ευθύνες

 

«Εκπλήσσομαι μαθαίνοντας ότι μπήκε στο αρχείο η υπόθεση που αφορά τον πνιγμό 11 μεταναστών, παιδιών και γυναικών, κοντά στο Φαρμακονήσι πέρυσι τον Ιανουάριο κατά τη διάρκεια επιχείρησης του ελληνικού Λιμενικού», δηλώνει ο επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Νιλς Μουίζνιεκς, και επισημαίνει τον κίνδυνο «να καλυφθούν αυτές οι σοβαρές παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την ατιμωρησία. Αυτό θα ήταν ένα σοβαρό λάθος. Οι ελληνικές αρχές πρέπει να προχωρήσουν σε πιο αποφασιστικές προσπάθειες προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτή την τραγωδία». Αισθητή η παρέμβαση του επιτρόπου, η οποία γίνεται μετά την απόφαση του εισαγγελέα του Ναυτοδικείου Πειραιά να κλείσει τον φάκελο του πολύνεκρου ναυαγίου.

 

Γ.ΜΠΑΣΚ.

 

Scroll to top