04/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μιλάνε για Αργεντινή και περνάνε ντροπολογίες

Την ώρα που συνεχίζεται η επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για τη λατινοαμερικανική χώρα, σε νομοσχέδιο για νοσοκομείο πέρασαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για βαρόνους των ΜΜΕ.
      Pin It

Του Μπάμπη Αγρολάμπου

 

Ολα στην Αργεντινή προσπαθεί να τα φορτώσει η κυβέρνηση, την ώρα που σπεύδει να τακτοποιήσει εσπευσμένα τα προβλήματα των μεγάλων επιχειρήσεων του τομέα της ενημέρωσης, με φωτογραφική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για το ογκολογικό νοσοκομείο «Αγιοι Ανάργυροι». Οι τέσσερις υπουργοί που υπογράφουν τις ρυθμίσεις, Γκ. Χαρδούβελης, Γ. Βρούτσης, Μ. Βορίδης και Δ. Σταμάτης, δεν έδωσαν καμία εξήγηση, ενώ και η κυβερνητική εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη απέφυγε κάθε αναφορά επί του θέματος. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν υπογράφει ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας, ο οποίος μάλιστα μέσα στον Αύγουστο έχει προαναγγείλει ότι θα δώσει το πλαίσιο για το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

 

Η εκπρόσωπος Σ. Βούλτεψη σε απάντησή της σε σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για το εάν βγαίνει ή όχι η προεδρική πλειοψηφία των 180 βουλευτών που επιδιώκει η κυβέρνηση, κατηγόρησε τους βουλευτές και τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «τα μόνα νούμερα που δεν βγαίνουν είναι αυτά που παρουσιάζουν προκειμένου να ωραιοποιήσουν την κατάσταση στην Αργεντινή». Εβαλε και κατά του Αλ. Τσίπρα για τους «λατινοαμερικάνικους εναλλακτικούς δρόμους» για «έξοδο από την κρίση με ανάπτυξη, απασχόληση και κοινωνική συνοχή», σύμφωνα με το «παράδειγμα της Αργεντινής», και απέδωσε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι όταν «εκστόμισε την περίφημη φράση “μακάρι να είχαμε γίνει Αργεντινή” το εννοούσε».

 

Η κυβέρνηση επιμένει στο θέμα της Αργεντινής, θεωρώντας ότι η αναφορά του όρου χρεοκοπία δημιουργεί πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα, συνεχίζει την αφήγηση της σταδιακής εξόδου από το Μνημόνιο, την ώρα που τα σημειώματα της Εφορίας έρχονται με καταιγιστικό ρυθμό στους φορολογουμένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στο Μέγαρο Μαξίμου βλέπουν πως η χρονοσχεδίαση των φορολογικών βαρών δεν είναι καλή. Ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, σε άρθρο του στην «Καθημερινή» για το «νέο υπόδειγμα ανάπτυξης μετά το Μνημόνιο», αποφεύγει κάθε αναφορά σε φορολογικές ελαφρύνσεις και εστιάζει στη χάραξη φορολογικής πολιτικής για την προσέλκυση επενδύσεων, ιδίως στην «καινοτομία και τις διεθνώς ανταγωνιστικές δραστηριότητες και όχι να είναι προϊόν πελατειακών διευθετήσεων, αποσυνδεδεμένων από την παραγωγικότητα».

 

Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς θα υποδεχτεί το μεσημέρι τον νέο πρόεδρο της Ε.Ε. Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος αναμένεται να μιλήσει για τις κατευθυντήριες γραμμές του προγράμματος για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Μετά τις ανακοινώσεις ο κ. Σαμαράς θα παραθέσει γεύμα στον κ. Γιούνκερ, όπου θα παρακαθίσει και ο νέος επίτροπος Δημ. Αβραμόπουλος.

 

Scroll to top