Pin It

Τoυ Δημήτρη Σταθόπουλου

 

«Οσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο σημερινό πρόγραμμα, σε πέντε λεπτά να βρίσκονται δίπλα από την μπλε βάρκα». Αν είναι η πρώτη σας φορά στην παραλία του Αγιαννάκη, στην αγκαλιά του Ιονίου, στον Κυπαρισσιακό κόλπο, θα απορήσετε με την παραπάνω ανακοίνωση. Ωστόσο πολύ γρήγορα θα καταλάβετε ότι κάτι πολύ όμορφο και ξεχωριστό συμβαίνει εδώ. Λίγα λεπτά πριν από τις οκτώ το απόγευμα η παραλία μετατρέπεται σε ένα ιδιότυπο στίβο εκγύμνασης μικρών και μεγάλων, με φόντο το εξαιρετικό ηλιοβασίλεμα. Ο καθηγήτης Φυσικής Αγωγής, πρώην προπονητής εθνικών ομάδων και πρωταθλητής Ευρώπης, Σπήλιος Ζαχαρόπουλος, αναλαμβάνει, με ελεύθερη είσοδο και με βάση τη μεγάλη του πείρα, να εκγυμνάσει, δίνοντας πολύ μεγάλη προσοχή στις ιδιαιτερότητες που μπορεί να αντιμετωπίζει ο καθένας. Οπως σημειώνει εξάλλου και ο ίδιος, η εκγύμναση στο φυσικό περιβάλλον είναι πολύ σημαντική, καθώς η επάρκεια του οξυγόνου είναι αναγκαία.

 

Παρακολουθώντας τις κινήσεις μικρών και μεγάλων, βλέπεις μια παραλία σε στιγμιαίο αναβρασμό. Μικρά παιδιά με γρήγορες κινήσεις βγαίνουν από τη θάλασσα, μεγαλύτεροι κινούνται προς την κατεύθυνση της βάρκας. Δεν έχουν περάσει πάνω από πέντε λεπτά και είναι όλοι στις θέσεις τους. Μικροί-μεγάλοι, σε μια ομάδα που ακούει στο όνομα GR–Runners και η βασική αρχή που τη διέπει είναι η αγάπη για τον αθλητισμό.

 

Σχετικά με το τι περιλαμβάνει η προπόνηση, ο κ. Ζαχαρόπουλος, μιλώντας στην «Εφ.Συν.», σημειώνει: «Περιλαμβάνει όλες τις αναγκαίες επιβαρύνσεις που συνθέτουν ολοκληρωμένη άθληση, όπως αερόβιες προσαρμογές, αναπνευστικές κινητικές ασκήσεις, stretching, pilates, ασκήσεις μυϊκής συνοχής και ενδυνάμωσης, κινησιοθεραπευτικές ασκήσεις, αλλά και… προπόνηση για αθλητικές επιδόσεις, όπου αυτό είναι επιθυμητό».

 

Εκτός των άλλων, οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διάφορες κοινωνικές εκδηλώσεις, αλλά και εκδρομές με ψυχαγωγικό, φυσιολατρικό και προπονητικό περιεχόμενο.

*Info: Τους χειμερινούς μήνες η προπόνηση γίνεται στο Κ2 του Ολυμπιακού Σταδίου στην Αθήνα. Επισκεφτείτε τη σελίδα στο Facebook: GR.RUNNERS CLUΒ

 

Scroll to top