Zardim

19/08/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Κατηγορούμενος ο Ζαρντίμ

      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Οταν ξεκινούσε η γαλλική Λιγκ 1 πριν από 10 μέρες, η Μονακό ήταν η δευτεραθλήτρια και μια από τις υποψήφιες να αμφισβητήσουν τα πρωτεία της Παρί Σεν-Ζερμέν. Δύο αγωνιστικές μετά, οι Μονεγάσκοι βρίσκονται στην προτελευταία θέση της κατάταξης, με μηδέν βαθμούς ύστερα από δύο ήττες που ήρθαν δίκαια και ξεκάθαρα. Στην πρεμιέρα έχασαν στην έδρα τους από τη Λοριάν με 2-0, ενώ προχθές συνετρίβησαν με 4-1 στο Μπορντό.

 

Οπως είναι φυσιολογικό, τα φώτα έχουν πέσει πάνω στον Λεονάρντο Ζαρντίμ, τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού, που διαδέχθηκε φέτος στο πριγκιπάτο τον νυν ομοσπονδιακό τεχνικό της Ελλάδας, τον Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Πορτογάλος είχε καταφθάσει στο Μόντε Κάρλο με φιλοδοξίες αγωνιστικές και οργανωτικές, έχοντας πείσει τον Ρώσο κροίσο Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ και τον αντιπρόεδρο του συλλόγου Βαντίμ Βασίλιεφ για το σχέδιό του. Μετά την ήττα από τη Λοριάν, ο Ζαρντίμ είχε πει: «Δεν υπάρχει πλάνο χωρίς θετικά αποτελέσματα». Μετά το προχθεσινό στραπάτσο από την Μπορντό, έδειξε ότι δεν είναι διατεθειμένος να απαρνηθεί τα πιστεύω του: «Εξακολουθούμε να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς τους παίκτες και είμαι σίγουρος ότι το παιχνίδι μας θα βελτιωθεί».

 

Ομως τα στραβοπατήματα στους δύο αυτούς αγώνες –και ενώ η Μονακό έχει μπροστά της φέτος και μια γεμάτη ευρωπαϊκή χρονιά- έχουν ήδη προκαλέσει αμφιβολίες στους οπαδούς της ομάδας για τις δυνατότητες του Ζαρντίμ.

 

Ο λόγος είναι η αντίδρασή του, όταν τα πράγματα στράβωσαν στις αναμετρήσεις. Με τη Λοριάν έκανε γρήγορες κινήσεις από τον πάγκο που δεν απέδωσαν. Με την Μπορντό, ο ομόλογός του –και «ρούκι» του πρωταθλήματος- Βίλι Σανιόλ τον αιφνιδίασε με την τακτική του και ο Πορτογάλος δεν αντέδρασε. Οπότε, ένας προπονητής που διαφημίστηκε στη Γαλλία ως καλός στο coaching κατά τη διάρκεια του αγώνα, έχει ήδη αποτύχει δύο φορές. Η εικόνα του έχει ήδη τρωθεί, με τη σεζόν να είναι μόλις στο ξεκίνημά της. Και το χειρότερο; Σε δύο αγώνες χρησιμοποίησε 19 παίκτες, ένδειξη ότι δεν έχει βρει ακόμα ούτε τη βασική του ενδεκάδα ούτε την κατάλληλη ισορροπία.

 

Οι πλάγιοι, από τους οποίους ο Ζαρντίμ ζητάει περισσότερη συμμετοχή στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας, ψάχνουν τη «χρυσή τομή» με τις αμυντικές τους υποχρεώσεις, αφήνοντας πολλά κενά στην πλάτη τους. Η Μονακό επίσης εμφανίζει αδυναμία στη δημιουργία παιχνιδιού, ενώ ο Ρανταμέλ Φαλκάο δεν έχει ακόμα αποκτήσει ρυθμό μετά την επτάμηνη απουσία του από τα γήπεδα και απέχει αρκετά από τον «τίγρη» των ευρωπαϊκών γηπέδων.

 

Μέρος του προβλήματος πάντως πρέπει να αποδοθεί και στη διοίκηση. Πέρυσι τίναξε την μπάνκα στον αέρα και φέτος έχει τελείως διαφορετική μεταγραφική τακτική. Μετά τις αναχωρήσεις των Χάμες Ροδρίγες, Ριβιέρ, Ομπαντί και Αμπιντάλ, που συνολικά έφεραν στα ταμεία της περισσότερα από 90 εκατομμύρια ευρώ, δεν έγιναν κινήσεις να συμπληρωθούν τα κενά ούτε ποσοτικά ούτε –κυρίως- ποιοτικά. Η Μονακό είναι πιο αδύναμη από πέρυσι και οι οπαδοί της αναρωτιούνται αν το προαναφερθέν ποσό θα επενδυθεί για την ενίσχυση της ομάδας ή απλώς για να καλυφθεί μέρος των περσινών εξόδων…

 

Scroll to top