Eric-Holder

21/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Στο Μιζούρι ο υπουργός Δικαιοσύνης

Συναντήσεις με μέλη της τοπικής κοινότητας, σχετικά με το θάνατο ενός έφηβου Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού, είχε ο υπουργός Δικαιοσύνης που επισκέφθηκε το Φέργκιουσον του Μιζούρι .
      Pin It

Στο Φέργκιουσον του Μιζούρι βρέθηκε χθες ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ που συναντήθηκε με μέλη της τοπικής κοινότητας, στους οποίους υποσχέθηκε πως θα διεξαχθεί μια εμπεριστατωμένη έρευνα για τη δολοφονία ενός άοπλου μαύρου εφήβου από αστυνομικό, από όπου ξεκίνησαν 12 νύκτες φυλετικά φορτισμένων διαμαρτυριών.

Ο Χόλντερ, που είναι ο πρώτος Αφροαμερικανός που ηγείται του υπουργείου Δικαιοσύνης, μίλησε με φοιτητές και στη συνέχεια με ηγέτες της κοινότητας σε ένα κοινοτικό κολέγιο στη διάρκεια της επίσκεψης που πραγματοποίησε στο Φέργκιουσον για να ενημερώσει σχετικά με την έρευνα που διεξάγει το υπουργείο Δικαιοσύνης για το φόνο, στις 9 Αυγούστου, του 18χρονου Μάικλ Μπράουν.

Αργότερα συναντήθηκε για περίπου 20 λεπτά της ώρας με τους γονείς του Μπράουν στο γραφείο του εισαγγελέα του Σεντ Λούις, χωρίς να αποκαλυφθούν λεπτομέρειες από αυτή τη συνάντηση.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, λίγα λεπτά πριν από τη συνάντησή της με τον Χόλντερ, η μητέρα του Μπράουν είδε τη σορό του γιου της σε τοπικό νεκροτομείο για πρώτη φορά αφότου αυτός πυροβολήθηκε.

Πριν ενημερωθεί στα τοπικά γραφεία του FBI, ο Χόλντερ επισήμανε πως η έρευνα που διεξάγει το υπουργείο του διαφέρει από την έρευνα που διεξάγεται από τις τοπικές αρχές.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης επιδιώκει συγκεκριμένα να προσδιορίσει αν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς μπορούν να απαγγείλουν ποινικές κατηγορίες εναντίον του Ντάρεν Ουίλσον, του αστυνομικού που πυροβόλησε τον Μπράουν, επειδή παραβίασε τα δικαιώματα του Μπράουν ως πολίτη κάνοντας χρήση υπερβολικής βίας.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top