ANASTASIADHS

22/08/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Εκποιήσεις στην Κύπρο: Αποφάσισαν να… περιμένουν

Πρόεδρος και αρχηγοί κομμάτων συσκέπτονταν για περίπου 5 ώρες αλλά στο τέλος αποφάσισαν να περιμένουν την οριστικοποίηση των νομοσχεδίων που αφορούν την προστασία των δανειοληπτών, με ενυπόθηκη την πρώτη κατοικία.
      Pin It

Λευκωσία- Ανταπόκριση Άκης Φάντης

 

Πρόεδρος και αρχηγοί κομμάτων συσκέπτονταν για περίπου 5 ώρες αλλά στο τέλος αποφάσισαν να… περιμένουν την οριστικοποίηση των νομοσχεδίων που αφορούν την προστασία των δανειοληπτών, με ενυπόθηκη την πρώτη κατοικία, κάτι το οποίο θα γίνει κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου αργότερα απόψε. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέπτυξε ενώπιον των πολιτικών αρχηγών, την φιλοσοφία της κυβέρνησης γύρω από το θέμα των εκποιήσεων και άκουσε τις θέσεις των κομμάτων.

Η κυβέρνηση δεν απέκλεισε την υιοθέτηση κάποιων εκ των «εύλογων» εισηγήσεων των κομμάτων, ωστόσο όπως προκύπτει η ουσία του νομοσχεδίου δεν αλλάζει. Αυτό που αποφασίστηκε είναι ότι τα πολιτικά κόμματα θα αναμένουν την οριστικοποίηση των νομοσχεδίων το απόγευμα, προκειμένου να τα μελετήσουν και να τοποθετηθούν. . Με δημοσιονομικές και τραπεζικές συνέπειες προειδοποιεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, υποδεικνύοντας την ανάγκη συναίνεσης και αποδοχής του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, προς όφελος του λαού και της πατρίδας, και επικαλείται τη φιλοπατρία των κομμάτων.

Η μη ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις, τους μόνους που θα προστατέψει θα είναι τους μεγαλοοφειλέτες σε βάρος των μικρών και μεσαίων δανειοληπτών, υποδεικνύει, ο κ. Αναστασιάδης. Στο μεταξύ, σύμφωνα με την οικονομική ιστοσελίδα Stockwatch πάγωσαν το τελευταίο 24ωρο οι διαβουλεύσεις κυβέρνησης – τρόικας, ενόψει των διαβουλεύσεων των πολιτικών αρχηγών για το νομοσχέδιο.

Η τρόικα φέρεται να κατέστησε σαφές στον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, ότι θα πρέπει να προκύψει πολιτική συλλογικότητα και συνεννόηση στο επίμαχο θέμα, πριν η ίδια πει τον τελευταίο λόγο. Επανέλαβε μάλιστα το τελεσίγραφο ότι αν δεν ψηφιστεί το νομοσχέδιο για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, δεν πρόκειται να προχωρήσει σε εκταμίευση της επόμενης δόσης.

 

efsyn.gr

Scroll to top