ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

02/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ορκος… προστασίας της λαϊκής περιουσίας

«Τα λιπάσματα ανήκουν στον λαό της πόλης» ήταν το μήνυμα που έστειλε με την ορκωμοσία του ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος.
      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

«Τα λιπάσματα ανήκουν στον λαό της πόλης». Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο νέος δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, με την κίνησή του να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής στην περιοχή των πρώην Λιπασμάτων στη Δραπετσώνα. Ο Χρ. Βρεττάκος, εξηγώντας αυτή την πρωτοβουλία, υποστήριξε πως έγινε γιατί ήθελαν αυτή η τελετή να είναι μια νέα αρχή και να στείλουν ένα μήνυμα στην κυβέρνηση και στα αφεντικά της, ότι η πόλη τους ξεκινάει από εδώ.

 

«Αυτός ο χώρος ανήκει στους Κερατσινιώτες και στους Δραπετσωνίτες», τόνισε ο νέος δήμαρχος και πρόσθεσε: «Γι’ αυτόν τον χώρο έχουν πληρώσει δεκαετίες πριν οι εργαζόμενοι στα λιπάσματα, στο τσιμεντάδικο, στο γυψάδικο, με τον ιδρώτα τους και το αίμα τους, έχουν πληρώσει οι κάτοικοι της πόλης, η οποία αποτέλεσε για δεκαετίες τον υποδοχέα όλων των ρυπογόνων βιομηχανιών του Λεκανοπεδίου, με την υγεία τους ακόμα και με την ίδια τους τη ζωή».

 

«Σε ξένο αχυρώνα»

 

Ο νέος δήμαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «πολλοί γάιδαροι μαλώνουν σε ξένο αχυρώνα», αλλά η νέα δημοτική αρχή, ούτε θα δεχτεί ούτε θα ανεχτεί δήθεν αναπτυξιακά σχέδια για ναυτιλιακά κέντρα, μεγάλα ξενοδοχεία, Φόρμουλα 1 ή νέες χαβούζες, ενώ έκλεισε τον λόγο του, δηλώνοντας ότι «η νέα δημοτική αρχή μαζί με τον λαό της πόλης και τις δυνάμεις της Αριστεράς που πήραν την ευθύνη στην πρώτη Περιφέρεια της χώρας, έχουν τη δική τους πρόταση και θα την επιβάλουν: ανάπτυξη με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του, θέσεις εργασίας με αξιοπρέπεια και σεβασμό στο περιβάλλον».

 

Η Λιμενοβιομηχανική Ζώνη Δραπετσώνας αποτελείται από 660 στρέμματα και η αξιοποίηση και η ανάπλασή της διχάζει χρόνια τώρα κατοίκους, δημοτικές αρχές και φορείς, ενώ έχει γίνει πεδίο αντιπαράθεσης μεταξύ επιχειρηματιών. Τα 660 αυτά στρέμματα ανήκουν σε διάφορους ιδιοκτήτες, ανάμεσά τους 254 στρέμματα που παλιά ήταν το εργοστάσιο λιπασμάτων και ανήκουν στην Εθνική Τράπεζα, 117 στην πρώην ΑΓΕΤ, 82 στην Aegean του Δ. Μελισσανίδη και τα υπόλοιπα στον ΟΛΠ και στον δήμο. Με πρόσφατες αποφάσεις της κυβέρνησης, ο δήμος αποκτά πλέον διακοσμητικό ρόλο στα έργα που δρομολογούνται για την περιοχή.

 

Εξαγγελίες

 

* Πέραμα. Την υπόσχεση και τη διαβεβαίωση ότι θα αγωνιστούν για μια πόλη ανθρώπινη, σύγχρονη, καθαρή, δημιουργική, φιλόξενη, απαλλαγμένη από μισαλλόδοξες ξενοφοβικές και φασιστικές συμπεριφορές, μια πόλη της εργασίας, του πολιτισμού και της περιβαλλοντικής αναβάθμισης, έδωσε ο νέος δήμαρχος Περάματος, Γιάννης Λαγουδάκης, κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Περάματος.

 

«Ο σημερινός μας όρκος δεν έχει απλώς μια τυπική, τελετουργική σημασία. Μέσω αυτού του όρκου δεσμευόμαστε για μια νέα προσπάθεια, για ένα νέο έργο, εκτιθέμεθα στην κρίση τού αύριο, υποσχόμενοι από σήμερα -και όσο πιστότερα γίνεται- να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες σας για την ανάδειξη μιας άλλης πόλης που θα φανερωθεί μπροστά μας», ανέφερε ο Γιάννης Λαγουδάκης.

 

* Περιφέρεια Πειραιά. Τη σύσταση ενός άτυπου συμβουλίου για την ανάπτυξη του Πειραιά, με τη συμμετοχή των φορέων της περιοχής, στο οποίο κάλεσε να συμμετάσχουν και οι απερχόμενοι αντιπεριφερειάρχες Πειραιά και Νήσων -όπως και παλιότερα αυτοδιοικητικά στελέχη- προανήγγειλε ο νέος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παράδοσης-παραλαβής των περιφερειακών ενοτήτων Πειραιά και Νήσων.

 

[email protected]

 

Scroll to top