patmos1.s

03/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σύλληψη τριών ατόμων για μεταφορά 64 μεταναστών

Κατασχέθηκαν το θαλαμηγό σκάφος από το οποία συνελήφθησαν, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβος καθώς και χρηματικό ποσό 7.700 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των διακινητών.
      Pin It

Τρεις αλλοδαποί (δυο άνδρες και μια γυναίκα) συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τρίτης από τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής Πάτμου, καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας το σκάφος είχε χρησιμοποιηθεί για την μεταφορά 64 μεταναστών (ανάμεσά τους και 12 ανήλικοι) από τα παράλια της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας της Λιμενικής Αρχής για την ύπαρξη ύποπτου θαλαμηγού σκάφους στην περιοχή, πλωτό περιπολικό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Πάτμου και εντός Ελληνικών Χωρικών Υδάτων το σκάφος «FOOTLOOSE AND FANCY FREE», σημαίας Βρετανίας. Σ' αυτό επέβαιναν δυο άνδρες και μια γυναίκα,οι οποίοι δήλωσαν ότι αντιμετώπιζαν μηχανικό πρόβλημα, ενώ δεν επέδειξαν νόμιμα ταξιδιωτικά έγγραφα, όταν τους ζητήθηκαν από το πλήρωμα του πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος.

Στη συνέχεια, το θαλαμηγό κατέπλευσε συνοδεία του πλωτού περιπολικού του Λ.Σ.στο λιμάνι Σκάλας Πάτμου, όπου μετά απο ελέγχους και διασταύρωση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι είχε ξεκινήσει από τα τουρκικά παράλια και είχε χρησιμοποιηθεί ως μέσο μεταφοράς 64 μεταναστών, οι οποίοι μετά από συνεργασία με την Αστυνομική Αρχή Πάτμου, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από προσωπικό της ΕΛ.ΑΣ. σε τρεις διαφορετικές περιοχές της Πάτμου.

Από τη Λιμενική Αρχή Πάτμου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν το θαλαμηγό σκάφος, η βοηθητική μηχανοκίνητη φουσκωτή λέμβος καθώς και χρηματικό ποσό 7.700 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή των συλληφθέντων διακινητών.

 

patmos2_0

ΧΡ.ΠΑΠ.

Scroll to top