Κομμάτια και θρύψαλα
Πρεμιέρα την άλλη Τρίτη (19/2, 23:00) στην ΕΤ3 για τη νέα σειρά δραματοποιημένων ντοκιμαντέρ «Μια κληρονομιά». Στο πρώτο επεισόδιο που θα μεταδοθεί με τίτλο «Κομμάτια και θρύψαλα» συμμετέχουν η Μάνια Παπαδημητρίου και η Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου. Το σενάριο ανήκει στη Φανή Τουπαλγίκη και η σκηνοθεσία στην Κυριακή Μάλαμα. Το συγκεκριμένο επεισόδιο εστιάζει στην περίοδο που ο ελληνικός στρατός αποβιβάζεται στη Μικρά Ασία. Δυο γυναίκες παρακολουθούν τις σκηνές σε μια μεγάλη οθόνη καθώς και αποσπάσματα από αφηγήσεις προσφύγων. Προσπαθούν να καταλάβουν και να νιώσουν όσα λένε.
Σήμερα, στις 13.30, ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, συναντάται με δημοσιογράφους της ΕΡΤ στη Βουλή στο γραφείο 69. Προς το επικοινωνιακό επιτελείο της Συγγρού: Καλό θα ήταν να μην μπείτε στον πειρασμό να σχολιάσετε τον αριθμό… ΣΩ.ΜΑ.
Ψηφιακός «Γενικός διακόπτης»
Ενα βιβλίο για την άνοδο και την πτώση των μονοπωλίων στα μέσα μαζικής ενημέρωσης με την υπογραφή του Τιμ Γου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «γιαλός» με τίτλο «Ο γενικός διακόπτης». Τη μετάφρασή του έχει κάνει Ο Γιώργος Δ. Ματθιόπουλος.
Ο Τιμ Γου είναι συνήγορος πολιτικής τακτικής και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, ενώ παράλληλα εκτελεί χρέη ανώτερου συμβούλου στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου των ΗΠΑ. Το 2006 ανακηρύχθηκε ένας από τους πενήντα κορυφαίους στην επιστήμη και την τεχνολογία από το περιοδικό «Scientific American», ενώ το 2007 το περιοδικό «01238» τον περιέλαβε στον κατάλογο με τους 100 σημαντικότερους αποφοίτους του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Μέσα στις 388 σελίδες του βιβλίου του οι Γου κινείται από τον τηλέγραφο στο τηλέφωνο και το ραδιόφωνο κι από εκεί μας οδηγεί στον κινηματογράφο, την τηλεόραση και το Διαδίκτυο. Κάνει εκτενείς αναφορές στον σχηματισμό εταιρικών ομίλων, την ανάπτυξη της πνευματικής ιδιοκτησίας, την εκμετάλλευση των φεστιβάλ κινηματογράφου και του ομίλους ΜΜΕ κατά τον 21ο αιώνα, στην εξέλιξη της θεωρίας του Σουμπέτερ, την εφαρμογή της Αρχής του Διαχωρισμού, για να κλείσει επιχειρώντας να καταγράψει αν αυτήν τη φορά η κατάσταση είναι διαφορετική.
ΥΓ.: Ούτε αράδα στο «Εθνος της Κυριακής» για τα ψεύδη και τις συκοφαντίες περί οικονομικής ενίσχυσης της «Εφ.Συν.» από το ταμείο της ΕΣΗΕΑ και τον πρόεδρό της Δ. Τρίμη. Και καλά, στη δική μας διάψευση δεν έδωσαν καμία σημασία. Απ' τις επιστολές της ΕΣΗΕΑ, του Δ. Τρίμη κ.ά. δεν είχαν, με βάση τον Κώδικα Δεοντολογίας, υποχρέωση να δημοσιοποιήσουν έστω κάτι; ΣΩ.ΜΑ.