16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα δάκρυα του Σήφη

      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, που ο οπαδός μιας ομάδας τρώει ξύλο ακόμη και μέχρι θανάτου σ’ ένα γήπεδο. Ειδικά στα πρωταθλήματα των μικρών κατηγοριών γίνονται κάθε Σαββατοκύριακο πράγματα που ελάχιστοι τα μαθαίνουν, επειδή πνίγονται στις σκοπιμότητες της κάθε τοπικής κοινωνίας και μόνο αν σκοτωθεί κάποιος έχουμε θέμα.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, που ο διαιτητής για το μόνο που νοιάζεται είναι… μη τυχόν και διακόψει το ματς. Οπως αυτός ο Σπύρος Κολύτας, ετών 27, από την Κέρκυρα. Ετσι έχει μάθει και έτσι συμπεριφέρεται, αφού το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να τελειώνει το παιχνίδι με κάθε κόστος για να μη βρίσκει μπελά ο ρέφερι!

 

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, που το ασθενοφόρο φτάνει στο γήπεδο μετά τη λήξη του αγώνα κι ενώ έχει χαθεί πολύτιμος χρόνος με έναν τραυματία σε κωματώδη κατάσταση.

 

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, που δεν υπάρχουν αστυνομικοί ούτε για δείγμα σ’ ένα παιχνίδι, με τη λογική πως οι οπαδοί τα έχουν καλά μεταξύ τους και δεν θα χρειαστεί…

 

Δεν είναι η πρώτη φορά, ούτε η τελευταία, που μια ομάδα βγάζει ανακοίνωση για να πει το κλασικό… «αυτοί οι οπαδοί δεν εκπροσωπούν τον σύλλογό μας»!

 

Δεν είναι η πρώτη φορά ούτε η τελευταία, που η EΠO εκφράζει υποκριτικότατα «θλίψη και αποτροπιασμό» για παρόμοια περιστατικά έχοντας αφήσει το ποδόσφαιρο στα χέρια εκείνων που οπλίζουν, με τον τρόπο τους, το χουλιγκαναριό της κάθε ομάδας.

 

To περιστατικό που έγινε στο Ηράκλειο με τον οπαδό του Εθνικού που σκότωσαν στο ξύλο οι οπαδοί του Ηροδότου δεν είναι ο κανόνας, αλλά δεν αποτελεί και την εξαίρεση. Από την ώρα που στις κερκίδες των γηπέδων δίνουν τον τόνο και επιβάλλουν τον νόμο τους τα πρεζόνια της κάθε περιοχής με την ανοχή ή και την προτροπή των προέδρων που τα συντηρούν, ο καθένας που θα πάει, είτε για να δείρει είτε για να δει σαν κανονικός άνθρωπος το παιχνίδι, κινδυνεύει το ίδιο να βρεθεί στη θέση εκείνου που χαροπαλεύει.

 

Κι όλα αυτά έγιναν, γίνονται και θα ξαναγίνουν, καθώς κανένας δεν ασχολείται, με πρώτους εκείνους που έπρεπε να σκύβουν στο πρόβλημα από το πρωί ώς το βράδυ, μέχρι να το λύσουν.

 

Θα έλεγα ότι… βαρεθήκαμε να ακούμε επικήδειους του ποδοσφαίρου, ή να γράφουμε νεκρολογίες βουτηγμένες στην υποκρισία, χύνοντας δάκρυα ίδια ακριβώς με του Σήφη. Του κροκόδειλου που τσαλαβουτάει κάπου εκεί κοντά…

 

………………………………………………………………

 

Εκ προθέσεως

 

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορούνται οι τρεις συλληφθέντες ως υπεύθυνοι του ξυλοδαρμού του Κωνσταντίνου Κατσούλη στο ματς Ηροδότου–Εθνικού την Κυριακή.

 

Οπως αναφέρει η Αστυνομία, το βράδυ της ίδιας μέρας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 22 και 27 ετών, ενώ χθες το πρωί συνελήφθη και ένας 24χρονος. Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και τους ασκήθηκε ποινική δίωξη.

 

Η απολογία τους θα γίνει αύριο ενώπιον των ανακριτικών αρχών του Ηρακλείου.

 

Scroll to top