16/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΙΣ 18.30

Διαμαρτυρία για τα ΑμεΑ έξω από τη Βουλή

      Pin It

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχωρούν οι εργαζόμενοι, εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς ατόμων με αναπηρία, αύριο, στις 18.30 έξω από τη Βουλή, προκειμένου να διαδηλώσουν για την κατάσταση που επικρατεί στην ειδική αγωγή.

 

«Τα ειδικά σχολεία είναι σε πολύ χειρότερη κατάσταση συγκριτικά με πέρυσι», μας λέει ο Χάρης Χουρδάκης, γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων.

 

«Το ζήτημα της μεταφοράς εξακολουθεί να μένει ανεπίλυτο, καθώς δεν έχουν διοριστεί ακόμη οδηγοί. Επίσης, στα σχολεία δεν υπάρχει βοηθητικό προσωπικό. Θα φέρουν ανθρώπους στα τέλη Οκτώβρη, που σημαίνει ότι για περίπου ενάμιση μήνα τα σχολεία δεν θα λειτουργούν σωστά. Το μεγαλύτερο ποσοστό εκπαιδευτικών στην ειδική αγωγή είναι αναπληρωτές. Η εναλλαγή προσώπων είναι εντελώς απαράδεκτη πρακτική, γιατί μέχρι να προσαρμοστεί ένα παιδί με αυτισμό, για παράδειγμα, στον τρόπο διδασκαλίας ενός μη ειδικευμένου εκπαιδευτικού, θα τελειώσει η χρονιά και του χρόνου θα πρέπει να μάθει από την αρχή έναν άλλον αναπληρωτή».

 

Η ΣΕΑΑΝ σε συνεργασία με το Σωματείο Εργαζομένων σε Μονάδες-Ιδρύματα-Σχολεία Ειδικής Αγωγής, τον Ενιαίο Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων ΑμεΑ Αττικής και Νήσων και το ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών συμμετέχουν μαζικά στην αυριανή κινητοποίηση απαιτώντας άμεσες προσλήψεις μόνιμου και ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, την ασφαλή μεταφορά των παιδιών από και προς τα σχολεία τους καθώς και την εξασφάλιση της κρατικής χρηματοδότησης των κέντρων ειδικής αγωγής, ενώ προαναγγέλλουν νέο κύκλο κινητοποιήσεων τόσο σε τοπικό όσο και σε κεντρικό επίπεδο αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

 

Δ.Α.

 

Scroll to top