21/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εισαγγελέας για τις καταγγελίες Ρακιντζή

Περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων, αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.
      Pin It

Της Αρτέμιδος Σπηλιώτη

 

EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

EUROKINISSI / ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, με αφορμή τις νέες καταγγελίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρου Ρακιντζή, στα μέλη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων, περί τείχους ασυλίας και διακριτικής μεταχείρισης επωνύμων που απαλλάσσονται με την έκδοση βουλευμάτων αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.

 

Η εισαγγελέας διαβίβασε τον φάκελο στον αντιεισαγγελέα του δικαστηρίου, Δημ. Δασούλα, ενώ θα συσχετιστεί και αντίγραφο της 7ης σελίδας της προσφάτως δημοσιοποιηθείσης Ετήσιας Εκθεσης για το έτος 2013 του ίδιου. Η Ευτ. Κουτζαμάνη ζητεί να διερευνηθεί αν έχουν διαπραχθεί από δικαστές ή εισαγγελείς αξιόποινες πράξεις, όπως κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος. Ο κ. Ρακιντζής είχε επαναλάβει και παλαιότερα ανάλογες καταγγελίες, ακολούθησε και πάλι προκαταρκτική εξεταση, που όμως τέθηκε στο αρχείο.

 

ΣΟΥΡΛΑΣ: ΨΑΞΤΕ ΤΑ «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ

 

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γ. Σούρλας, ζητά από το ΣΔΟΕ και την Τράπεζας της Ελλάδος να μπουν στο μικροσκόπιο τα «κόκκινα» επιχειρηματικά δάνεια ώστε να διαπιστωθεί αν κάποια από αυτά μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό. Σε επιστολή του προς το Σώμα και την Κεντρική Τράπεζα ζητά να διερευνηθεί αν στη λίστα Λαγκάρντ και σε άλλες λίστες καθώς και σε οffshore εταιρείες περιλαμβάνονται ονόματα επιχειρηματιών που πήραν δάνεια και πλέον εντάσσονται στα 42 δισ. ευρώ των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων – εκ των οποίων τα 23 δισ. ευρώ χαρακτηρίζονται ανεπίδεκτα είσπραξης καθώς μεταφέρθηκαν στο εξωτερικό.

 

Scroll to top