22/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ

Η ΕΛ.ΑΣ. θα… ερευνήσει την καταγγελία

      Pin It

Σε έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί το αληθές της καταγγελίας που έκανε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για απρόκλητη επίθεση ανδρών των ΜΑΤ προς τη δημοσιογράφο Δήμητρα Κόκκορη, η οποία κάλυπτε την πορεία που διοργανώθηκε στο Κερατσίνι στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, πρόκειται να προχωρήσουν οι αστυνομικές αρχές.

 

Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ κατήγγειλε ότι η συνάδελφος που κάλυπτε την πορεία για την «ertopen» δέχθηκε επίθεση, παρότι «επέδειξε, μάταια όπως αποδείχθηκε, τη δημοσιογραφική της ταυτότητα στους άνδρες των ΜΑΤ» και ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν με κλομπ το δεξί της χέρι. «Την ίδια ώρα, άγνωστος από τον πρώτο όροφο παρακείμενης πολυκατοικίας απειλούσε την ίδια και άλλους πολίτες με ένα περίστροφο», τονίζεται στην ανακοίνωση, όπου ζητούνταν η άμεση παρέμβαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, «ώστε να εντοπιστούν οι ένοχοι αστυνομικοί και να τιμωρηθούν παραδειγματικά», καθώς δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

 

Μετά από αυτό, από την ηγεσία του Σώματος, διατάχθηκε έρευνα αν και -όπως ανέφεραν αστυνομικές πηγές- δεν υπήρξε καταγγελία ούτε είχε υποβληθεί μήνυση για το περιστατικό στο αρμόδιο τοπικό τμήμα.

 

Μ. Τσαλδάρης

 

Scroll to top