Kammenos-Panos

22/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων από τον Καμμένο στον πρωθυπουργό

Ανάμεσα στα θέματα που θέτει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι το πώς κοστολογήθηκε το ύψος των φορολογικών εσόδων από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε 25- 30 χρόνια, μόνο στο Ιόνιο, σε 150 δισ. ευρώ.
      Pin It

Ερώτηση για τα προσδοκώμενα φορολογικά έσοδα από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων, κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

Ανάμεσα στα θέματα που θέτει ο κ. Καμμένος είναι το πώς κοστολογήθηκε το ύψος των φορολογικών εσόδων από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων σε 25- 30 χρόνια, μόνο στο Ιόνιο, σε 150 δισ. ευρώ. Ποιο είναι το ποσοστό ιδιοκτησίας των αποθεμάτων των υδρογονανθράκων του Ελληνικού Δημοσίου και ποιο το αντίστοιχο ποσοστό των επενδυτών, αν ισχύει ο φορολογικός συντελεστής 20% που ανακοίνωσε ο κ. Μανιάτης και αν ο φόρος θα υπολογίζεται στα καθαρά κέρδη.

Ο πρωθυπουργός καλείται επίσης να ενημερώσει αν το δημόσιο θα έχει επιπλέον έσοδα από δικαιώματα εκμετάλλευσης (royalties), αν υπάρχει αλληλογραφία με τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και με ποια αξιολόγηση ανατέθηκαν απευθείας στον νομικό Παναγιώτη Μπερνίτσα συμβουλευτικές υπηρεσίες νομικού περιεχομένου που αφορούν στη μίσθωση δικαιωμάτων έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων του Ελληνικού Δημοσίου, πώς θα διασφαλιστούν θέσεις εργασίας σε Έλληνες ανέργους και σε ποιο νόμισμα θα πωλούνται τα αντληθέντα αποθέματα.

 

efsyn.gr

Scroll to top