25/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ασταμάτητος Κριστιάνο!

Αχαλίνωτος, πέτυχε εφτά γκολ μέσα σε τέσσερις μέρες!.
      Pin It

Της Β. Παπαντωνοπούλου

 

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν έχει σταματημό. Στα 29 του χρόνια γίνεται ολοένα και καλύτερος. Ο συνδυασμός ταχύτητας, δύναμης και εκτελεστικής δεινότητας του Πορτογάλου άσου τον κρατάει σταθερά στην κορυφή εδώ και αρκετά χρόνια – και μόνο ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να τον ανταγωνιστεί.

 

Αυτή την εβδομάδα είναι αχαλίνωτος, πετυχαίνοντας εφτά γκολ μέσα σε τέσσερις ημέρες. Τον ρώτησαν προχθές σχετικά: «Οχι, δεν θυμάμαι να έχω πετύχει κάτι ανάλογο μέχρι σήμερα» έλεγε χαμογελώντας στη μικτή ζώνη του «Σαντιάγο Μπερναμπέου», κρατώντας την μπάλα του αγώνα με την Ελτσε υπογεγραμμένη από όλους τους συμπαίκτες του.

 

Ηδη έχει εξασφαλίσει θέση στο πάνθεον των ηρώων της Ρεάλ Μαδρίτης με τη συμβολή του στην κατάκτηση του 10ου Κυπέλλου Πρωταθλητριών της ιστορίας της και με τα 17 γκολ (αριθμός ρεκόρ) που σημείωσε στο περσινό Τσάμπιονς Λιγκ. Ομως ο Ρονάλντο είναι αχόρταγος, όπως δείχνουν οι στατιστικοί πίνακες.

 

Από την άφιξή του στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» το καλοκαίρι του 2009 έως σήμερα έχει πετύχει 25 φορές χατ τρικ για τη Ρεάλ Μαδρίτης – οκτώ από αυτά στους τελευταίους 20 μήνες! Εχει ήδη πετύχει χατ τρικ δύο φορές φέτος σε μόλις πέντε αγωνιστικές. Σίγουρα έχει στο βάθος του μυαλού του το ρεκόρ των οκτώ χατ τρικ που πέτυχε ο Μέσι το 2011-12.

 

Ο Πορτογάλος σκοράρει σε ματς πρωταθλήματος στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» από τον περσινό Οκτώβριο, δηλαδή σε 13 διαδοχικά παιχνίδια.

 

Με τα τέσσερα γκολ του κατά της Ελτσε το βράδυ της Τρίτης ο Ρονάλντο έφτασε τα 187 στην Πριμέρα Ντιβισιόν και βρίσκεται στη 10η θέση όλων των εποχών στη λίγκα και την 3η θέση των σκόρερ της Ρεάλ Μαδρίτης, πίσω από τους Ραούλ (228) και Αλφρέδο ντι Στέφανο (216). Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ραούλ χρειάστηκε 16 χρόνια και 550 παιχνίδια για να φτάσει σε αυτό τον αριθμό γκολ και ο Ντι Στέφανο 11 χρόνια και 284 ματς. Ο Ρονάλντο; Εχει πετύχει τα 187 γκολ σε μόλις 169 παιχνίδια…

 

Συνολικά σε 254 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει σημειώσει 264 γκολ -κάτι που μεταφράζεται σε περισσότερα από ένα ανά παιχνίδι- και με όλους τους τρόπους: δεξί πόδι, αριστερό, κεφαλιές, απευθείας φάουλ, πέναλτι…

 

Η τωρινή φάση φορμαρίσματος του Κριστιάνο έρχεται σε μια εποχή που γίνεται συζήτηση για τη θέση του στο σχήμα του Κάρλο Αντσελότι. Ο Ιταλός τεχνικός, αναγκασμένος να αλλάζει τακτικές για να χωράει όσο το δυνατόν περισσότερες βεντέτες στην αρχική ενδεκάδα, τον παρέταξε προχθές σαν «εννιάρι», δίδυμο στην κορυφή με τον Γκάρεθ Μπέιλ. Κανείς τους δεν είναι σέντερ φορ, αλλά η ποιότητά τους και οι ικανότητές τους μπροστά στο τέρμα είναι αδιαμφισβήτητες. Ο ίδιος ο Κριστιάνο έχει πει ουκ ολίγες φορές ότι δεν είναι «εννιάρι» -κάτι που υποστηρίζει και ο Αντσελότι, σημειώνοντας όμως: «Η μοναδική διαφορά του με τον κλασικό σέντερ φορ είναι ότι δεν του αρέσει να παίζει με πλάτη στο τέρμα».

 

Ο Ρονάλντο δήλωσε προχθές ότι «το 4-4-2 που χρησιμοποιούμε δεν είναι καθαρό, αλλά ευμετάβλητο και δεν επηρεάζει τον τρόπο του παιχνιδιού μου. Εχω το ελεύθερο από τον προπονητή μου να κινούμαι όπου νιώθω άνετα, προς τα μέσα ή προς τα έξω. Σιγά σιγά βρίσκω τον ρυθμό μου μετά τον τραυματισμό που με ταλαιπώρησε στο τέλος της περσινής σεζόν και το καλοκαίρι. Δεν είμαι ακόμα στο 100% και γι’ αυτό δεν μπαίνω στο ροτέισιον του προπονητή μας. Τώρα έχω ανάγκη τα 90λεπτα παιχνίδια». Και η Ρεάλ βέβαια έχει ανάγκη τα γκολ του…

 

Scroll to top