loudoviko-einaoudi

26/09/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

Ο Λουντοβίκο Εϊνάουντι στο Ηρώδειο, μια... «αβάν πρεμιέρ» στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής και οι εκδηλώσεις του φθινοπώρου στην Πινακοθήκη Αβέρωφ-Τοσίτσα, μεταξύ των αποψινών προτάσεων. Ακόμα, κινηματογραφικές προβολές και θεατρικές παραστάσεις.
      Pin It


Ο Λουντοβίκο Εϊνάουντι στο Ηρώδειο

 

Ο σπουδαίος πιανίστας έκανε τον περασμένο Οκτώβριο την παρθενική του εμφάνιση μπροστά στο αθηναϊκό κοινό και γοήτευσε τους παρευρισκόμενους στο κατάμεστο Μέγαρο Μουσικής.

 

einaountiΠροικισμένος με μια μοναδική αίσθηση μελωδίας και ρυθμού, συνομίλησε με το κοινό ανθρώπινα και συγκινητικά, χρησιμοποιώντας τη μουσική και «ενορχηστρώνοντας» τα συναισθήματά μας. Ο Εϊνάουντι θα εμφανιστεί για δεύτερη φόρα στη χώρα μας, στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, απόψε στις 21.00, παρέα με το πιάνο του και 11μελή ορχήστρα.

 

Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Ακρόπολη, 210-3241807.

 

…………………………………………

 

 

Μια… «αβάν πρεμιέρ» στον Κήπο

 

Την «αβάν πρεμιέρ» του αρχιμουσικού Στέφανου Τσιαλή στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με τη νέα του ιδιότητα ως διευθυντή της Ορχήστρας, σηματοδοτεί η συναυλία που θα megaro-mousikis2πραγματοποιηθεί σήμερα στις 21.00 στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

 

Ο Στέφανος Τσιαλής θα διευθύνει ένα πρόγραμμα «κοσμοπολίτικο» και προσαρμοσμένο στις… χωροταξικές συνθήκες. Περιλαμβάνει από τα «Ερείπια των Αθηνών» του Μπετόβεν, τους «Ουγγρικούς χορούς (αρ. 5 και αρ. 6)» του Μπραμς, τρεις ελληνικούς χορούς του Σκαλκώτα και έργα του Πάουλ Λίνκε και του Γιόχαν Στράους, έως πασίγνωστες κινηματογραφικές συνθέσεις, από την «Καζαμπλάνκα», τον «Μονομάχο» και τους «Πειρατές της Καραϊβικής».

 

Προπώληση εισιτηρίων: 10 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων κατά την είσοδο: 12 ευρώ. Κήπος Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη. Πληροφορίες: 210-7282333.

 

…………………………………………..

 

 

metsovoΦθινοπωριάτικο Μέτσοβο

 

Εγκαινιάζονται το Σαββατοκύριακο στην Πινακοθήκη του Ιδρύματος Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα οι εκδηλώσεις του φθινοπώρου. Το Σάββατο η έκθεση «Γνωρίστε το Μεσολόγγι μέσα από την Τέχνη» περιλαμβάνει έργα εξήντα Ελλήνων καλλιτεχνών, ύστερα από πρόταση της Πινακοθήκης Χρήστου και Σοφίας Μοσχανδρέου: Γιώργη Βαρλάμου, Γιάννη Αδαμάκη, Κωστή Γεωργίου, Βάσως Κατράκη, Θανάση Μακρή, Γιώργου Νικολαΐδη, Θεόδωρου Παπαγιάννη, Στέφανου Ρόκου, Γιάννη Στεφανάκι, Αλέκου Φασιανού κ.ά. Την Κυριακή η δράση «Εικαστικές παρεμβάσεις στο μονοπάτι της αρκούδας» έχουν στόχο, με απλά, οικολογικά υλικά να αναδείξουν τη φυσική ομορφιά του τοπίου και να διερευνήσουν τη σχέση του γλυπτού με τον περιβάλλοντα χώρο του δάσους. Με πρωτοβουλία του γλύπτη και καθηγητή της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Γιώργου Χουλιαρά. Συμμετέχουν καλλιτέχνες απ' το εργαστήρι του. Τηλ: 26560-41210. Ιστοσελίδα: www.averoffmuseum.gr

 

 

…………………………………………

 

 

thileiaΣτο Μονοδένδρι του Αγγελόπουλου

 

Η «Θηλιά», μια πολύ ιδιαίτερη ταινία μικρού μήκους, προβάλλεται απόψε στις 7.30 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας. Ο Βασίλης Λουλές επέστρεψε το 2013 στο Μονοδένδρι Ιωαννίνων, εκεί που ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γύρισε το 1969 την «Αναπαράσταση» και βρήκε τον Λευτέρη Ρίζο, μόνιμο κάτοικο του χωριού, βοηθητικό ηθοποιό στην ταινία. Τον έβαλε να θυμηθεί τη θηλιά που του πέρασαν στον λαιμό για τις ανάγκες των γυρισμάτων. Ενα μικρό υπαρξιακό σχόλιο γεννιέται: η θηλιά της ταινίας, η ηθική των ηρώων της, η ζωή του Λευτέρη με το κινηματογραφικό συνεργείο, η εμπειρία που τον σημάδεψε, όλα αυτά με τη σοφία, την πικρία και το χιούμορ των 92 χρόνων του.

 

…………………………………………..

 

 

ΘΕΑΤΡΟ Επιλογές

 Επιμέλεια: Νόρα Ράλλη ([email protected])

 

 

 ΤΣΑΪ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

 

(Λαοδικείας 18, Ιλίσια, 2110120936)

 

«Το ελεύθερο ζευγάρι» – Κωμωδία των Ντάριο Φο, Φράνκα Ράμε.

 

Παίζουν: Χρ. Βογιατζή, Γ. Κοντοπόδης.

 

Σάββ., Κυρ. 19.15, Τετ.-Παρ. 21.45

 

 

 ΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ «ΙΔΙΟΜΕΛΟ»

 

(Ελ. Βενιζέλου 17 & Βασ. Κωνσταντίνου, Μαρούσι, 2106817042)

 

«Βυσσινόκηπος» του Αντον Τσέχοφ.

 

Παίζουν: Τζ. Δριβάλα, Μ. Κοντογούρη.

 

Παρ. – Κυρ., 19.00

 

 

 BLACK BOX

 

(Βασιλίσσης Ολγας 65, Θεσσαλονίκη, 2310423976)

 

«Γράμματα αγάπης στον Στάλιν»

 

Παίζουν: Η. Μελέτης, Α. Ελεφάντη, Σπ. Τσεκούρας.

 

Τετ. – Σάββ., 21.00, Κυρ. 20.00

 

 

 ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΩΝ

 

(Κύπρου 91Α, Κυψέλη, 2130040496)

 

«Ο Μέγας Ανατολικός» – δραματοποιημένο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου.

 

Παίζουν: Μπ. Γαλιατσάτος, Κ. Μαούτσου.

 

Σάββ., Κυρ. 21.30

 

 

 ΠΟΡΕΙΑ

 

(Τρικόρφων 3-5 & 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλ. Βικτωρίας, 2108210991)

 

«Blasted – Ερείπια» – δράμα της Σάρα Κέιν.

 

Παίζουν: Ακ. Καραζήσης, Λ. Παπαληγούρα, Μ. Αφολάνιο.

 

Τετ.-Κυρ. 21.00

 

 

 104

 

(Ευμολπιδών 41, Γκάζι, 2103455020)

 

«Capo d’Istria» σε σκην. Αν. Κουμίδου.

 

Παίζουν: Β. Μαραγκάκη, Γ. Κροντήρης.

 

Παρ.-Σάββ. 21.15, Κυρ. 19.00

 

 

vasilias-lir«Βασιλιάς Λιρ»

 

του Σέξπιρ

 

ΒΑΦΕΙΟ-«ΛΑΚΗΣ ΚΑΡΑΛΗΣ» (Αγ. Ορους 16 & Κωνσταντινουπόλεως 115, Βοτανικός, 2103425637). Σάββ. 20.30, Κυρ. 19.30

 

Το γνωστό δράμα του σπουδαίου Αγγλου συγγραφέα, όπου περιγράφει τα πάθη του γέρου και απερίσκεπτου βασιλιά, την αφοσίωση της αθώας Κορντέλια και την αδερφική διαμάχη για την εξουσία, σε ένα αιματοβαμμένο μεσαιωνικό σκηνικό. Η μετάφραση, από τον Γ. Βούρο, έγινε κατευθείαν από τα αρχαία αγγλικά, από την πρώτη έκδοση του 1608, την εποχή που ο Σέξπιρ παρουσίαζε τον «Λιρ» με τον 25μελή θίασό του.

 

Σκηνοθεσία: Γ. Βούρος. Ερμηνεύουν: Γ. Βούρος, Γ. Ζώη, Μ. Σκούπα.

 

 

……………………………………….

 

 

ΣΙΝΕΜΑ Επιλογές

 Επιμέλεια: Λήδα Γαλανού ([email protected])

 

 

«Μαγεία στο σεληνόφως»

 

του Γούντι Αλεν. Με τους Κόλιν Φερθ, Εμα Στόουν.

 

Ο Γούντι Αλεν «ξεπετά» μια αφοπλιστικά χαριτωμένη κομεντί, παρότι μοιάζει σαν να την έγραψε μέσα σε πέντε λεπτά. Οι δυο πρωταγωνιστές δεν αφήνουν τα μάτια να περιπλανηθούν από την οθόνη.(ΑΝΕΣΙΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ODEON ΓΛΥΦΑΔΑ 3, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 7, ODEON STARCITY 2)

 

«Ο Νο1 καταζητούμενος»

 

του Αντον Κόρμπιν. Με τους Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν, Ρέιτσελ ΜακΑνταμς, Ρόμπιν Ράιτ, Γουίλεμ Νταφό.

 

Μία από τις τελευταίες μας συναντήσεις με τον Φίλιπ Σίμορ Χόφμαν στην οθόνη, ένα δυνατό, ατμοσφαιρικό θρίλερ του Τζον ΛεΚαρέ. (ABANA, ΓΑΛΑΞΙΑΣ, CINEPOLIS 3, ΙΛΙΟΝ, ΣΙΝΕΑΚ, ΙΝΤΕΑΛ, VILLAGE MALL 6, VILLAGE FALIRO 2 & 8)

 

«Στο σπίτι»

 

του Αθανάσιου Καρανικόλα. Με τους Μαρία Καλλιμάνη, Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου, Αλέξανδρο Λογοθέτη, Γιάννη Τσορτέκη.

 

Ο ελληνικός «μεγαλοαστικός» ρατσισμός σε μία ταινία σπουδαίας αυτοσυγκράτησης, μια από τις καλύτερες της σεζόν. Η ερμηνεία της Καλλιμάνη αξεπέραστη. (ΜΙΚΡΟΚΟΣΜΟΣ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 3)

 

«Το παιδί με την κουρδιστή καρδιά»

 

των Στεφάν Μπερλά, Ματίας Μαλζιέ.

 

Παιδικό animation που θα ενθουσιάσει και τους μεγαλύτερους, σκοτεινός, α λα Τιμ Μπάρτον, ρομαντισμός, με παραγωγό τον Λικ Μπεσόν. (ΑΕΛΛΩ CINEMAX 3, ΝΙΡΒΑΝΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX 1, NANA CINEMAX 1, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, ODEON KOSMOPOLIS ΜΑΡΟΥΣΙ 6, ODEON STARCITY 6, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 5, VILLAGE MALL 8, VILLAGE ΡΕΝΤΗ 4, VILLAGE ΦΑΛΗΡΟ 1)

 

«Boyhood»

 

του Ρίτσαρντ Λίνκλεϊτερ. Με τους Ιθαν Χοκ, Ελαρ Κολτρέιν, Πατρίσια Αρκέτ, Λόρελαϊ Λίνκλεϊτερ.

 

Γυρισμένη μέσα σε 12 χρόνια, η ταινία παρακολουθεί ένα αγόρι που μεγαλώνει, σ’ ένα από τα καλύτερα φιλμ της δεκαετίας. (CINEPOLIS, ΑΘΗΝΑΙΟΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ, ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ, ΑΜΥΝΤΑΣ, ΒΑΡΚΙΖΑ, ΚΗΦΙΣΙΑ CINEMAX, ΟΣΚΑΡ, ΕΛΛΗ)

 

«The guest»

 

του Ανταμ Γουίνγκαρντ. Με τους Νταν Στίβενς, Μάικα Μονρό.

 

Στο κλασικό μοτίβο του θρίλερ γύρω από ένα μυστηριώδη άγνωστο, καλογραμμένη και καλοσκηνοθετημένη ταινία μυστηρίου, με πρωταγωνιστή τον Νταν Στίβενς τού «Downton Abbey». (ΑΕΛΛΩ CINEMAX 3, NANA CINEMAX 5, ODEON KOSMOPOLIS MΑΡΟΥΣΙ 9, ODEON STARCITY 1 & 6, STER ESCAPE ΙΛΙΟΝ 5, VILLAGE ΡΕΝΤΗ 11)

 

 

pulp20ό Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας

 

«Pulp: Μια ταινία για τη ζωή, τον θάνατο και τα σουπερμάρκετ» του Φλόριαν Χάμπιχτ.

 

Ντοκιμαντέρ για την τελευταία συναυλία των Pulp στο Σέφιλντ, με στιγμιότυπα από το live και τα παρασκήνια. Ολοι οι «common people» θα είναι εκεί. «Δαναός 1», 19.30

 

Scroll to top