28/09/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

«Μπροστάντζα» για προστασία σε «στούντιο μασάζ»

      Pin It

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από προχθές αστυνομικός που υπηρετούσε σε τμήμα της Γλυφάδας, γιατί είχε ζητήσει προκαταβολικά χρήματα για «προστασία» από… επιχειρηματία που σκόπευε να ανοίξει στην περιοχή «στούντιο μασάζ». Πρόκειται για έναν αστυνόμο Β΄, 34 χρόνων, ο οποίος εργαζόταν σε νευραλγική θέση στο πρώτο τμήμα της περιοχής και συνελήφθη, όταν ο ιδιοκτήτης του στούντιο του παρέδωσε το ποσό των 5.000 ευρώ, στο οποίο είχαν καταλήξει μετά από διαπραγματεύσεις.

 

Αρχικά ο αστυνομικός είχε ζητήσει το ποσό των 2.500 ευρώ τον μήνα, στη συνέχεια όμως, και βρίσκοντας διάφορες προφάσεις, διαρκώς ανέβαζε το ποσό. Το πήγε στις 3.700 και έφτασε να ζητήσει έως και 10.000 ευρώ τον μήνα. Τότε ήταν που ο εν λόγω «επιχειρηματίας» απευθύνθηκε στους αξιωματικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων και με τις συμβουλές τους καθόρισε το ποσό της… αμοιβής τουαστυνομικού στις 5.000 ευρώ.

 

Στην επιχείρηση που ακολούθησε -εκτός από τον αστυνομικό- συνελήφθη κι ένας συνομήλικος «φίλος» του, ο οποίος είχε φέρει τον ιδιοκτήτη του στούντιο σε επαφή με τον αστυνομικό. Σε βάρος του αστυνομικού συντάχθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος και με αυτήν οδηγήθηκε στην Εισαγγελία. Παράλληλα διατάχθηκε η διαθεσιμότητά του και ΕΔΕ εις βάρος του.

 

M. Tσαλδάρης

 

Scroll to top