vouli

02/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε σήμερα στην «Εφημερίδα των Συντακτών»

«Καταφύγιο» στην ψήφο εμπιστοσύνης / Διαψεύδεται η έξοδος από το Μνημόνιο / Σχολεία χωρίς δασκάλους και χωρίς μαθητές / Έτοιμοι να ξεπουλήσουν έργο 6 δισ. ευρώ / Η αριστερή στροφή της ΔΗΜΑΡ / Γαλλο-ιταλική συμμαχία κατά της λιτότητας .
      Pin It
  • Φρένο στην εκλογολογία και υπέρβαση από τη διαλυτική κατάντια σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, με την απόφαση για ψήφο εμπιστοσύνης και για ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας τον Φεβρουάριο.

 

  • troikaΗ κυβερνητική ρητορική περί εξόδου από το Μνημόνιο αποδείχτηκε ότι είναι για λαϊκή κατανάλωση, καθώς διαψεύδεται από τους δανειστές. Απλώς στις 31 Δεκεμβρίου του 2014 ολοκληρώνεται η ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

 

  • Οκτώβρης μήνας, με 5.000 κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση και με άλυτο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών σε μουσικά, καλλιτεχνικά, ειδικά σχολεία και απομακρυσμένες περιοχές.

 

  • Τη στροφή προς τα Αριστερά σφραγίζει το τρίτο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, που ξεκινά σε κλίμα έντονου προβληματισμού για τη δυνατότητα ανάκαμψης του κόμματος. Τα στρατόπεδα, οι πλατφόρμες και το ενδεχόμενο αντίπαλης υποψηφιότητας στον Φώτη Κουβέλη για την προεδρία.

 

  • Στο πόδι βρίσκονται οι εργαζόμενοι της κρατικής εταιρείας που διαχειρίζεται τον υπερσύγχρονο αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας οδού, ο οποίος αποφέρει στο Δημόσιο 80 εκατ. ευρώ ετησίως, καθώς η κυβέρνηση προωθεί την εκχώρηση για 30 χρόνια στα ιδιωτικά συμφέροντα.

 

  • Άργησε σχεδόν δυόμισι χρόνια, αλλά επιτέλους πετάει το γάντι ο Φρανσουά Ολάντ στη Γερμανίδα καγκελάριο Μέρκελ και την Κομισιόν. Στα χνάρια του Γάλλου προέδρου και ο Ιταλός πρωθυπουργός.

 

  • ermis-kefaliΚεφαλή του Ερμή αποσύρθηκε από δημοπρασία, χάρη στα αντανακλαστικά της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών. Αποδείχτηκε ότι το αρχαίο έργο τέχνης είχε εξαχθεί παρανόμως και συνδέεται με τον γνωστό Ιταλό αρχαιοκάπηλο Τζιανφράνκο Μπεκίνα.

 

  • Ποιοι θα συμμετάσχουν και ποιοι δεν έλαβαν σχετική πρόσκληση για την ευρωπαϊκή συνάντηση που διοργανώνει το ΚΚΕ στην «καρδιά του κτήνους», τις Βρυξέλλες. Αναλύσεις, σχόλια και όλο το παρασκήνιο των αγώνων του Τσάμπιονς Λιγκ.

 

  • Νέες ταινίες. Το «Xenia» του Πάνου Κούτρα κρατά τον θεατή σε μια συνεχή κατάσταση συναισθηματικής φόρτισης. Οι δυο πρωταγωνιστές της απογειώνουν με τόλμη κάθε σκηνή και ο σκηνοθέτης της «Στρέλλας» καλωσορίζει φιλόξενα και το mainstream κοινό.

 

 

efsyn.gr 

Scroll to top