kouvelis-3o-sunedrio

04/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Aπέρριψε την πρόταση συναινετικής διαδοχής ο Κουβέλης

Δεν κάνει πίσω ο Φώτης Κουβέλης, ο οποίος απάντησε αρνητικά στην πρόταση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος. Το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων που θα υπάρξουν στην αυριανή ψηφοφορία ανάδειξης προέδρου.
      Pin It

Αρνητικά απάντησε ο Φώτης Κουβέλης στην πρόταση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ να μην θέσει ξανά υποψηφιότητα για την προεδρία του κόμματος.

Σήμερα το πρωί έκανε γνωστό ότι επιμένει στην αρχική του θέση να διεκδικήσει και πάλι την αρχηγία, ζητώντας μάλιστα «να σταματήσει εδώ η οποιαδήποτε συζήτηση ξεκίνησε την Παρασκευή το βράδυ».

Από την πλευρά τους, οι βουλευτές απέσυραν την πρόταση τους, αφού ως προϋπόθεση για να υπάρξει αντίπαλη υποψηφιότητα είχαν θέσει να αποσυρθεί ο Φώτης Κουβέλης.

«Οι βουλευτές θεωρούσαν μπορούσαν να συμβάλουν με την εισήγησή τους στην ενότητα του κόμματος και θα σεβαστούν τις αποφάσεις του συνεδρίου», δήλωσε ο γραμματέας της ΚΟ Δημήτρης Αναγνωστάκης, ενώ απαντώντας στις κατηγορίες μερίδας συνέδρων σημείωσε ότι η ενέργειά τους «δεν ήταν πραξικόπημα».

Την ίδια ώρα, η τάση του Αριστερού Δικτύου φαίνεται από την πλευρά της ότι θα κατεβάσει υποψήφιο πρόεδρο το στέλεχός της και μέχρι πρότινος μέλος της Εκτελεστικής Eπιτροπής, Δημήτρη Λουκά.

Έπειτα από τις ραγδαίες αυτές εξελίξεις, το ενδιαφέρον στρέφεται στο ποσοστό των λευκών ψηφοδελτίων που θα υπάρξουν στην αυριανή ψηφοφορία ανάδειξης προέδρου.

Τίθεται, λοιπόν, το ερώτημα που θα απαντηθεί την Κυριακή στην κάλπη σχετικά με τη δυσαρέσκεια των συνέδρων κι αν αυτή θα εκφραστεί μέσω της καταψήφισης της υποψηφιότητας του κ. Κουβέλη και της επιλογής του λευκού.

Επίσης, άγνωστο είναι τι θα πράξει μετά το τρίτο συνέδριο μεμονωμένα ο κάθε βουλευτής και πως θα επηρεάσουν τα τελευταία γεγονότα στην προσπάθεια της ΔΗΜΑΡ να ξεκολλήσει από το 1,2% των ευρωεκλογών.

 

Σχετικό θέμα: Παραίτηση Κουβέλη ζητά η ΚΟ της ΔΗΜΑΡ

 

Δημήτρης Κουκλουμπέρης

efsyn.gr

Scroll to top