Pin It

Στο βήμα η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρεται στα όσα είπε ο Μ. Βορίδης (Ν.Δ.), ο οποίος είχε κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ για… κομμουνισμό. «Εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στον ΣΥΡΙΖΑ που κατηγορήθηκε ότι θέλει να κοινωνικοποιήσει τα μέσα παραγωγής», είπε με αρκετή δόση χιούμορ η κ. Παπαρήγα και πρόσθεσε: «Σας διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να κάνει τίποτα. Αυτά είναι σαν τη σκόνη του κουραμπιέ. Αμα τον τινάξεις, δεν μένει τίποτα». Ακολούθησαν χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Ν.Δ. και διαμαρτυρίες από τα έδρανα του ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Παπαρήγα να ζητάει με αυστηρό ύφος να μην τη χειροκροτούν από τη Ν.Δ.

 

Λίγο μετά τις 19.30 προσήλθε στη Βουλή ο επικεφαλής του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης, συνοδευόμενος από τον ευρωβουλευτή Μίλτο Κύρκο και στενούς του συνεργάτες. «Ηρθαμε να δούμε και να ακούσουμε τι πρέπει να αποφεύγουμε, όταν θα μπούμε στη Βουλή», δήλωσε στους δημοσιογράφους και κατευθύνθηκε στα θεωρεία της Ολομέλειας. Ερωτηθείς για τα σενάρια κυβέρνησης εθνικής ενότητας, απάντησε πως «θέλουμε να δούμε ζητήματα όπως ο εκλογικός νόμος, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και ο νόμος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων και αν βρούμε σημεία σύγκλισης τότε μιλάμε για μια τέτοια κυβέρνηση».

 

«Η χώρα χρειάζεται έναν εύλογο χρονικό ορίζοντα για να διατυπωθούν και να δρομολογηθούν ρεαλιστικές προοδευτικές πολιτικές», δήλωσε η ανεξάρτητη βουλευτής (προερχόμενη από τη ΔΗΜΑΡ και κατευθυνόμενη προς το Ποτάμι) Κατερίνα Μάρκου, αιτιολογώντας το «παρών» που ψήφισε.

 

Μετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό, που ζήτησε κυβέρνηση ειδικού σκοπού ευρύτερων δυνάμεων με άλλον πρωθυπουργό, ακολούθησε ο προσωρινός επικεφαλής της ομάδας των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Πάρις Μουτσινάς (πρώην ΔΗΜΑΡ), ο οποίος έκανε λόγο και εκείνος για την ανάγκη σχηματισμού κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Αντίστοιχη θέση είχαν διατυπώσει τις προηγούμενες ημέρες οι Ν. Σηφουνάκης και Θ. Μωραΐτης από το ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι ανεξάρτητοι Σπ. Λυκούδης, Κ. Γιοβανόπουλος, Γ. Νταβρής, Χρ. Αηδόνης, Γ. Κασαπίδης, Γ. Κουράκος, Β. Πολύδωρας, Β. Οικονόμου.

 

Scroll to top