14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Η υπέρβαση του Καραγκούνη

Πέρα από τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχει, θέλει να είναι έντιμος απέναντι στον άνθρωπο που είναι αυτήν τη στιγμή ο προπονητής της Εθνικής.
      Pin It

Του Ν. Ασημακόπουλου

 

Οσο κι αν ψάξετε δεν θα βρείτε ούτε μία φωτογραφία του Ρανιέρι με τον Καραγκούνη. Ούτε καν μία τυπική χειραψία, ένα χαμόγελο, μια ένδειξη, τέλος πάντων, ότι υπάρχουν μαζί στην εθνική ομάδα. Τίποτα. Πάντα… από μακριά κι αγαπημένοι.

 

Μπορούμε να φανταστούμε και τον τρόπο με τον οποίο συνεργάζονται. Οταν ο ένας βρίσκεται εδώ, ο άλλος φροντίζει να περπατάει εκεί. Φανερό ότι κάποιοι τον επέβαλαν στον Ιταλό κι εκείνος τον δέχτηκε, στη σκιά του 1-0 από τη Ρουμανία και στις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν.

 

Το θέμα, όμως, είναι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ο «Κάρα» αυτές τις λίγες μέρες δίπλα στον νέο προπονητή. Οπως φαίνεται, λοιπόν, την έκανε την υπέρβασή του, δείχνοντας ότι πέρα από τις φιλοδοξίες που μπορεί να έχει, θέλει να είναι έντιμος απέναντι στον άνθρωπο που κάθεται αυτήν τη στιγμή στον πάγκο της Εθνικής. Ετσι βγήκε, μίλησε και τον κάλυψε απόλυτα σε μια δύσκολη στιγμή όπου θα μπορούσε να κρατήσει την ουρά του απέξω.

 

«Ο προπονητής ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Γνωρίζει τον αντίπαλο, βλέπει τις προπονήσεις και κάνει τις δικές του σκέψεις. Αλλες θα βγουν, άλλες όχι. Και τα δύο νέα παιδιά πήγαν καλά. Βοήθησαν και θα μπορούσαμε να έχουμε φύγει με τους τρεις βαθμούς. Η ομάδα στάθηκε όρθια, προερχόμενη από μια εντός έδρας ήττα. Δεν ήταν εύκολο αυτό το βάρος. Είναι ενθαρρυντικό να υπάρχουν νέα πρόσωπα και μαζί με τους παλιούς να βοηθήσουν την ομάδα».

 

Είδε επίσης τα αντικειμενικά εμπόδια της προσπάθειας μετάβασης από μια εποχή σε μια άλλη.

 

«Είναι καινούργιο ξεκίνημα. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες, υπάρχει καινούργιος προπονητής. Δεν είναι εύκολο εγχείρημα. Η μετάβαση πάντα έχει κινδύνους και μπορεί να υπάρχουν σκαμπανεβάσματα. Η εικόνα που έδειξε χθες (σ.σ.: το Σάββατο) όμως, σε ένα δύσκολο παιχνίδι εκτός έδρας, όπου δεν θα περάσει εύκολα ομάδα από εκεί, νομίζω ότι ήταν ενθαρρυντική. Αν και παίζουμε πάντα για τη νίκη, είναι σημαντικός ο βαθμός».

 

Δεν ξέρω τι θα κάνει αργότερα ο Καραγκούνης ή με ποιον τρόπο θα σκεφτεί και θα εκδηλωθεί αν η ομάδα απόψε δεν καταφέρει να νικήσει ούτε τη Β. Ιρλανδία. Σε μια τέτοια περίπτωση ίσως κριθούν και οι πραγματικές του προθέσεις.

 

Oμως είναι αξιοσημείωτο ότι τουλάχιστον φανερά, δεν θέλησε να περπατήσει δίπλα σ’ εκείνους που τραμπουκίζουν λεκτικά μέρες τώρα συκοφαντώντας και διαστρεβλώνοντας πράγματα χωρίς κανένα κανόνα δεοντολογίας, θέλοντας να βγάλουν νοκ άουτ τον Ρανιέρι ύστερα από έναν μήνα δουλειάς μέσα από χίλιες δυσκολίες στην αλλαγή της φιλοσοφίας και χωρίς τη δυνατότητα να δουλέψει πάνω από λίγα 24ωρα σ’ εκείνο που θέλει να πετύχει…

 

Scroll to top