giannakopoulos-aggelopoulos

14/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Τα χαρτιά και τα… τσιμέντα

Ο Ολυμπιακός ζητάει τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από το Κύπελλο, εξαιτίας της παρουσίας και της συμπεριφοράς του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο οποίος είναι ο βασικός του στόχος. Ειρωνική η απάντηση του Παναθηναϊκού.
      Pin It

Του Γιάννη Ντεντόπουλου

 

Ο Ολυμπιακός αποφάσισε να διεκδικήσει στα χαρτιά το ματς Κυπέλλου που έχασε στο γήπεδο από τον Παναθηναϊκό, την περασμένη Πέμπτη.

 

Κατέθεσε χθες επίσημο αίτημα στην Ομοσπονδία Μπάσκετ, που είναι η διοργανώτρια αρχή του θεσμού, ζητώντας αποκλεισμό του αντιπάλου του εξαιτίας της παρουσίας και της συμπεριφοράς του τιμωρημένου Δημήτρη Γιαννακόπουλου.

 

Από την πλευρά του, ο Παναθηναϊκός, με τον αέρα του νικητή στο παρκέ, επέλεξε να απαντήσει σε ειρωνικό ύφος. Είναι ενδεικτικό ότι η ανακοίνωσή του ξεκίνησε με τη φράση «γελάνε ακόμα και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά με το νέο παραλήρημα των ιδιοκτητών της ΚΑΕ» και συνεχίστηκε κάνοντας λόγο για «… νομικές εφευρέσεις που δεν έχουν προηγούμενο», για «προφανή σύγχυση» και για «πυροτεχνήματα που σβήνουν όσο εύκολα ανάβουν». Η κατάληξη; «Κατόπιν όλων αυτών δίνουμε την εξής συμβουλή: Να αλλάξετε νομικούς, διότι, όπως ήδη γνωρίζετε, σας έρχεται χιονοστιβάδα υποθέσεων αθλητικού, οικονομικού, φορολογικού, αστικού και ποινικού ενδιαφέροντος».

 

Στον Πειραιά επιμένουν ότι η κίνηση των ιδιοκτητών του Ολυμπιακού δεν έχει βασικό στόχο να πάρει η ομάδα τους την πρόκριση, αφού ακόμη κι αν κερδίσουν την υπόθεση, σκοπεύουν να αποσύρουν την ομάδα τους από τη διεκδίκηση του Κυπέλλου.

 

Το βασικό τους κίνητρο είναι, όπως υποστηρίζουν, να επαναφέρουν στην επικαιρότητα και να καταδείξουν, για ακόμη μια φορά, τη συμπεριφορά του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, την οποία πολλές φορές την τελευταία διετία έχουν χαρακτηρίσει «παραβατική». Αλλωστε τα όσα είπε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού στους διαιτητές στη διάρκεια του ντέρμπι της περασμένης Πέμπτης έχουν καταγραφεί στο φύλλο αγώνα από τους τρεις διαιτητές. Αλλά γι’ αυτά, όπως είναι αναμενόμενο, η ΚΑΕ δεν δίνει την παραμικρή εξήγηση. Ο καθένας προβάλλει το ύφος και τα επιχειρήματα που τον συμφέρουν.

 

Παρεμπιπτόντως, η κλήρωση των ζευγαριών των ημιτελικών θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

 

Οι ομάδες που έχουν προκριθεί είναι: Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Ν. Κηφισιά και Απόλλωνας Πάτρας.

 

Το νομικό πλαίσιο

 

Η διοίκηση του Ολυμπιακού, αφού πρώτα κατέθεσε στον αθλητικό δικαστή και στην Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) νέες έγγραφες καταγγελίες σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με αφορμή τα γεγονότα του προημιτελικού του Κυπέλλου, υπέβαλε στην ΕΟΚ το αίτημα για μηδενισμό του Παναθηναϊκού.

 

Κάνει λόγο για την παραβίαση της τρίμηνης απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους που έχει υποβληθεί στον πρόεδρο του Παναθηναϊκού, η οποία εκπνέει στις 21 Νοεμβρίου, για τις απειλές που γράφουν στο φύλλο αγώνα ότι δέχτηκαν οι τρεις διαιτητές και στη συνέχεια επικαλούνται συγκεκριμένα άρθρα του Κανονισμού της ΕΟΚ που μιλάει ακόμη και για αφαίρεση 2 βαθμών. Ο Παναθηναϊκός, μέσα από το περιπαικτικό πνεύμα της ανακοίνωσής του, άφησε να διαφανεί και η νομική άποψή του αναφέροντας ότι «αίφνης ανέσυραν διατάξεις για ερασιτεχνικά σωματεία», θέλοντας να δείξει ότι σε αγώνες Κυπέλλου μεταξύ ομάδων της Α1 πρέπει να επικρατεί το δίκαιο που ισχύει στο πρωτάθλημα.

 

Scroll to top