aimilios-liatsos

15/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν αποκάλυψε την πηγή του ο Αιμίλιος Λιάτσος για τη «δωροδοκία βουλευτών»

Ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontra news» βρέθηκε ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε από τον Άρειο Πάγο για τις καταγγελίες περί χρηματισμού βουλευτών, ενώ τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουν οι κ. Σκουρλέτης και Κωνσταντόπουλος.
      Pin It

Ενώπιον του εισαγγελέα Εφετών, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, καταθέτουν σήμερα οι πρώτοι μάρτυρες στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί με αφορμή τις καταγγελίες του Πάνου Σκουρλέτη για «δωροδοκία» βουλευτών, επικαλούμενος σχετικό κυριακάτικο δημοσίευμα στο οποίο γινόταν λόγος για χρηματισμό βουλευτών ενόψει της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο εισαγγελικό γραφείο βρέθηκε σήμερα ο διευθυντής της εφημερίδας «Kontranews», Αιμίλιος Λιάτσος, καθώς πρωτοσέλιδο της εν λόγω εφημερίδας ανέφερε ότι «επιχειρηματίες συγκεντρώνουν χρήματα για τους 180».

«Καλώς διατάχθηκε η δικαστική έρευνα. Θα αναζητηθεί η αλήθεια κι ελπίζω να υπάρχουν αποτελέσματα. Είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα και δεν μπορώ να αποκαλύψω τι κατέθεσα. Επικαλέστηκα το δημοσιογραφικό απόρρητο αλλά θεωρώ την πηγή μου απολύτως αξιόπιστη».

Ο δημοσιογράφος συνοδευόταν από το νομικό εκπρόσωπο της εφημερίδας Μιχάλη Δημητρακόπουλο, ο οποίος δήλωσε πως «όσα αναφέρονται στο ρεπορτάζ προέρχονται από αφηγήσεις αξιόπιστων ανθρώπων. Ο κ. Λιάτσος όμως δεν παραβίασε τα ιερά και όσια της δημοσιογραφίας. Δεν αποκάλυψε την πηγή του».

Την Πέμπτη θα βρεθεί στο γραφείο του εισαγγελέα για να καταθέσει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος είχε κάνει και δημόσιες καταγγελίες για το θέμα. Υπενθυμίζεται ότι σε τηλεοπτική εκπομπή του Mega ο τελευταίος είχε πει χαρακτηριστικά: «Εγώ διάβασα σε μια κυριακάτικη εφημερίδα ότι υπάρχουν κάποιοι φίλοι σας επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν βγάλει κουμπαρά υπέρ αυτού του σκοπού. Για να μαζέψουν τους 180».

Παράλληλα, την ερχόμενη Δευτέρα θα καταθέσει ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού Νίκος Κωνσταντόπουλος. Ειδικότερα, σε δήλωσή του ο κ. Κωνσταντόπουλος στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» είχε αναφέρει: «Γίνονται παρασκηνιακές προσπάθειες για να μη γίνουν εκλογές, με πιέσεις, υποσχέσεις, παροχές και ανταλλάγματα που θυμίζουν παλιές, αμαρτωλές εποχές».

Τη διενέργεια της έρευνας είχε διατάξει με αφορμή τη δήλωση Σκουρλέτη η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

 

efsyn.gr

Scroll to top