15/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ

Παραμένουν με… εντολή Σαμαρά

      Pin It

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Μετά από σκληρές αντιπαραθέσεις, διαφωνίες και πλούσιο παρασκήνιο, που κράτησαν σχεδόν ενάμιση χρόνο, τελικά το σίριαλ με τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά στο κτίριο του «Κεράνη» στην οδό Θηβών φαίνεται ότι λαμβάνει τέλος. Χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου, βρέθηκε στο δημαρχείο του Πειραιά και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Μώραλη, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιάννη Σταματογιάννη, και τον πρόεδρο της «Θέμις Κατασκευαστική Α.Ε.», Δημήτρη Σωτηρόπουλο. Δήλωσε μάλιστα εξουσιοδοτημένος από τον πρωθυπουργό να κάνει γνωστό ότι επιθυμία του και επιθυμία της κυβέρνησης είναι τα δικαστήρια να παραμείνουν στον Πειραιά.

 

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν τις δυνατές λύσεις και προοπτικές που υπάρχουν, για να βρεθεί το κατάλληλο κτίριο και -όπως ανέφερε ο υπουργός- η Ράλλειος Σχολή, που ήταν πρόταση της δημοτικής αρχής, φαίνεται ότι αποτελεί μια τέτοια λύση. Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της πόλης τόνισε ότι την επιθυμία των δημοτών, της δημοτικής αρχής και των φορέων να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά ασπάζεται και ο πρωθυπουργός.

 

«Σήμερα κάναμε ένα βήμα παραπάνω. Μπαίνουμε στην τελική φάση για να οριστικοποιήσουμε τον τρόπο, με τον οποίο θα ανακατασκευάσουμε τη Ράλλειο, που είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση για τα δικαστήρια». Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε στον υπουργό ότι μέχρι τις 30 Οκτωβρίου θα μπορέσουν να ανακοινώσουν συγκεκριμένα βήματα για το πώς θα προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της ανακατασκευής της Ραλλείου.

 

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιάννης Σταματογιάννης, ο οποίος δήλωσε ότι «σήμερα κάναμε ένα βήμα παραπάνω σε αυτό που είχαμε πει το καλοκαίρι ότι θέληση όλων μας είναι να παραμείνουν τα δικαστήρια στον Πειραιά. Θέσαμε χρονικά όρια για την υλοποίηση αυτού του στόχου. Προχωράμε βήμα βήμα και είμαστε όλοι μαζί σε αυτή την κατεύθυνση».

 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο υπουργός Δικαιοσύνης και ο δήμαρχος Πειραιά επισκέφθηκαν το κτίριο της Ραλλείου Σχολής, που βρίσκεται στο κέντρο του Πειραιά απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο.

 

[email protected]

 

Scroll to top