20/10/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επί τρία

      Pin It

Διδάκτορας του ΑΠΘ

 

Γενιές και γενιές έχουν μεγαλώσει με τα μυθιστορήματα της Αλκης Ζέη, που βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις των ευπώλητων, ενώ η ζωή της συγγραφέα συναγωνίζεται την πλοκή των ιστοριών της. Την Πέμπτη 23 Οκτωβρίου στις 10.30 θα αναγορευτεί επίτιμη διδάκτορας του Τμήματος Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης της Παιδαγωγικής Σχολής του ΑΠΘ. Η αναγόρευση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα τελετών του Παλαιού Κτιρίου της Φιλοσοφικής Σχολής και η προσφώνηση θα γίνει από τον πρύτανη του ΑΠΘ, Περικλή Μήτκα. Η Αλκη Ζέη θα μιλήσει με θέμα «Γιατί γράφω και για παιδιά».

 

Β.ΤΖ.

 

Παρίσι του σκότους

 

Δεν πρόλαβε να τοποθετηθεί την Πέμπτη στη σικ πλατεία Βαντόμ του Παρισιού το τεράστιο έργο «Tree» του Αμερικανού Πολ ΜακΚάρθι, κάτι μεταξύ μοντέρνου χριστουγεννιάτικου έργου και σεξουαλικού βοηθήματος, παραγγελία της φουάρ FIAC, και… πάπαλα. Κάποιοι θερμόαιμοι Παριζιάνοι πήγαν τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο και το βανδάλισαν, το ξεφούσκωσαν, το ισοπέδωσαν. Ο καλλιτέχνης θυμωμένος αρνείται να ξαναστηθεί, η δήμαρχος Παρισιού, Αν Ινταλγκό, του συμπαρίσταται, το ίδιο και η υπουργός Πολιτισμού, Φλερ Πελερέν. Πάντως με το που στήθηκε είχαν δημιουργηθεί αντιδράσεις (πώς κατάντησαν έτσι οι Γάλλοι;) και κάποιος χτύπησε τρεις φορές τον καλλιτέχνη στο πρόσωπο.

 

Β.Γεωργ.

 

Τιμή στον Φρίαρς

 

Το Τιμητικό Βραβείο (British Film Institute Fellowship) του 58ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Λονδίνου απονεμήθηκε το Σάββατο στον Στίβεν Φρίαρς. Εμφανίστηκε με σμόκιν και αστειευόμενος είπε για τη διάκριση, «με έκανε να αισθάνομαι γηραιός», για να προσθέσει: «Η καριέρα μου δεν τελείωσε ακόμα». «Η μητέρα μου θα ένιωθε έκπληξη αν με έβλεπε να στέκομαι εδώ και θα αναρωτιόταν πότε θα πάω να πάρω μια καλή δουλειά». Το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας του φεστιβάλ δόθηκε παμψηφεί στην ταινία «Λεβιάθαν» του Αντρέι Ζβιάγκιντσεφ.

 

Β.ΤΖ.

 

Scroll to top