Bansky-ergo-vandalismos

21/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Βανδάλισαν έργο του Μπάνκσι

Δεν είναι το πρώτο έργο του γνωστού Βρετανού αντισυμβατικού «καλλιτέχνη των δρόμων» που υπόκειται σε βανδαλισμό και μάλιστα στη γενέτειρά του .
      Pin It

Άγνωστοι κατέστρεψαν μια νέα τοιχογραφία του γνωστού Βρετανού αντισυμβατικού «καλλιτέχνη των δρόμων», Μπάνκσι, στο Μπρίστολ.

Το έργο – που εμπνεύστηκε ο καλλιτέχνης από τον διάσημο πίνακα του Ολλανδού ζωγράφου Γιοχάνες Βερμέερ «Το κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι» – δεν… άντεξε ούτε 24 ώρες από τη δημιουργία του, καθώς βάνδαλοι πέταξαν μαύρη μπογιά στο κάτω μέρος του προσώπου που εικονίζεται, αλλοιώνοντας την τοιχογραφία. Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο «ενσωματώνει» ένα κουτί συναγερμού στη θέση που θα έπρεπε να είναι το σκουλαρίκι του κοριτσιού.

Bansky-ergo-vandalismos-1

Αυτό δεν είναι το πρώτο έργο του Μπάνκσι που υπόκειται σε βανδαλισμό και μάλιστα στη γενέτειρα τού καλλιτέχνη. Το 2009, κόκκινη μπογιά ρίχθηκε στο Wild Wild West, στο Stokes Croft, ενώ μήνες αργότερα, άγνωστοι έριξαν μπλε μπογιά στο έργο Hanging Man, στο Ρark Street. Αμφότερα τα έργα αυτά, έχουν αποκατασταθεί.

Bansky-ergo-vandalismos-2

Ωστόσο, δεν είχε ανάλογη τύχη ένα έργο του Μπάνκσι που αλλοιώθηκε στο Bristol Royal Infirmary, όπου απεικονιζόταν ένα αγόρι με μία σακούλα, να ετοιμάζεται να εκπλήξει έναν αστυνομικό με όπλο. Τελικά, το έργο« ξαναβάφτηκε» πάνω από τη μαύρη μπογιά που του έριξαν άγνωστοι.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από BBC

Scroll to top