maziotis-antitromokratiki

24/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Τι καταγγέλλει στην «Εφ.Συν.» ο πατέρας της Στέλλας Αντωνίου

Νέα σύλληψη χθες (Πέμπτη) για την 30χρονη Στέλλα Αντωνίου, που κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς». Η σύλληψη αυτή τη φορά έγινε στη Δημητσάνα, μετά την ερμηνεία που έδωσαν για δεύτερη φορά οι αστυνομικές αρχές στον περιοριστικό όρο της υποχρέωσης διαμονής της στην κατοικία που δηλώνει ως μόνιμη.
      Pin It

Ο πατέρας της, Μιχάλης Αντωνίου, κατήγγειλε στην «Εφ.Συν.» ότι η κόρη του έπεσε θύμα βασανισμού και απόπειρας πνιγμού από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής στη Δημητσάνα, μετά την άρνησή της να δώσει δείγμα DNA.

Οπως μας είπε, επτά αστυνομικοί την κρατούσαν για να της πάρουν τούφα από τα μαλλιά, ενώ της έκλεισαν τη μύτη και της πίεσαν τον λαιμό για να ανοίξει το στόμα της και να της πάρουν δείγμα.

stella-antoniouΠροσθέτει ότι, ενώ έπρεπε από χθες να μεταφερθεί στην Τρίπολη, εξακολουθεί να κρατείται στη Δημητσάνα.

Αναφορικά με σενάρια που κυκλοφόρησαν ότι η Στέλλα Αντωνίου μεταφέρθηκε στην Αθήνα κι ο αρμόδιος εισαγγελέας την άφησε ελεύθερη με αυστηρότερους περιοριστικούς όρους, ο Μ. Αντωνίου έκανε λόγο για σκόπιμες διαρροές από την Αντιτρομοκρατική για να μη μεταβούν σύντροφοί της σήμερα στην Τρίπολη, όπως προγραμματίζουν για συμπαράσταση έξω από τα δικαστήρια.

Η Στέλλα Αντωνίου είχε συλληφθεί για τον ίδιο λόγο και στις 15 Ιουλίου στη Θεσσαλονίκη, όπου είχε μεταβεί για επίσκεψη σε φιλικό της ζευγάρι. Τότε από τις αστυνομικές αρχές διαδιδόταν ότι θα οδηγηθεί για «παραβίαση περιοριστικών όρων» στον αρμόδιο για θέματα τρομοκρατίας εισαγγελέα Εφετών στην Αθήνα, όμως -καθώς το αδίκημα έχει πλημμεληματικό χαρακτήρα- οδηγήθηκε τελικά σε Αυτόφωρο Τριμελές της συμπρωτεύουσας.

Η δίκη εν τούτοις αναβλήθηκε ως τις 28 Ιουλίου και η Στέλλα Αντωνίου αφέθηκε ελεύθερη. Ακολούθησε κι άλλη αναβολή και τελικά η δίκη ορίστηκε να γίνει στις 2 Μαρτίου του επόμενου χρόνου. Η ίδια διαδικασία ακολουθήθηκε και σε αυτή τη σύλληψη, μετά την οποία παρέμεινε κρατούμενη στη Δημητσάνα και σήμερα θα παρουσιαστεί ενώπιον του αυτοφώρου στην Τρίπολη.

 

Μ.Ι.Τ.
efsyn.gr

Scroll to top