stournaras

30/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα-Στουρνάρα με φόντο τα stress tests

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης συναντάται σήμερα (Πέμπτη, 13:30) με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος με θέμα τις εξελίξεις στις τράπεζες, τα αποτελέσματα των stress tests, την διαχείρηση των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, τα «κόκκινα» δάνεια και το μέλλον της Τράπεζας Αττικής.
      Pin It

Το κατώφλι του γραφείου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ θα περάσει σήμερα στη 1.30 το μεσημέρι ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος. Η συνάντηση πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη περίοδο για την οικονομία, εξ ου και η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει την πλήρη ενημέρωσή της για τις εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, συμπεριλαμβανομένων των αποτελεσμάτων των stress tests, τον τρόπο διαχείρισης των ελληνικών ομολόγων από την ΕΚΤ, την κατάσταση των «κόκκινων» δανείων και το μέλλον της Τράπεζας Αττικής.

Η συνάντηση είχε ζητηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ στα τέλη του καλοκαιριού, λίγες εβδομάδες αφότου ο Γιάννης Στουρνάρας ανέλαβε το τιμόνι της ΤτΕ. Το «ραντεβού» είχε μετατεθεί για αργότερα, ωστόσο ο Γιάννης Δραγασάκης και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος συνάντησαν εκτάκτως τον διοικητή της ΤτΕ στις 25 Σεπτεμβρίου, προκειμένου να μεταφέρουν, μεταξύ άλλων, τη δυσαρέσκεια του ΣΥΡΙΖΑ για τις κινδυνολογικές δηλώσεις των κορυφαίων κυβερνητικών παραγόντων περί μαζικής εκροής καταθέσεων αν κερδίσει τις εκλογές η αξιωματική αντιπολίτευση. Τότε ο Γιάννης Στουρνάρας είχε εκφράσει σε χαμηλούς τόνους και εκείνος τη δυσφορία του, καθώς το κακό κλίμα είχε μεταφερθεί μέχρι και στην ΕΚΤ.

Εν τέλει η ημερομηνία της συνάντησης οριστικοποιήθηκε για σήμερα, αφού ο διοικητής της ΤτΕ αποφάσισε να έχει σειρά συναντήσεων με αντιπροσωπείες κομμάτων. Την Παρασκευή θα συναντήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη και στις 13 Νοεμβρίου βουλευτές της ΔΗΜΑΡ.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντήσει και τον γ.γ. του ΑΚΕΛ σήμερα το πρωί, με φόντο τις ραγδαίες εξελίξεις στην Κύπρο και τις τουρκικές κινήσεις στην περιοχή.

 

Ν.Σβ.
efsyn.gr

Scroll to top