ÁÈÇÍÁ - ÅÍÔÁÓÇ ÓÔÇÍ ÓÕÍÅÄÑÉÁÓÇ ÔÇÓ ÓÕÃÊËÇÔÏÕ ÔÏÕ ÅÊÐÁ(EUROKINISSI/ÊÙÓÔÁÓ ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ)

30/10/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ένταση στο Πανεπιστήμιο Αθηνών

Η παρέμβαση φοιτητών στη Σύγκλητο του ΕΚΠΑ προκάλεσε έκρηξη αυταρχισμού και οργής του πρύτανη, που φώναξε στους φοιτητές «τσακιστείτε έξω από την αίθουσα», διέκοψε τη συνεδρίαση και απείλησε με μηνύσεις.
      Pin It

Έκρυθμη ήταν η κατάσταση το πρωί της Πέμπτης στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου δεκάδες φοιτητές έδωσαν το «παρών» στη συνεδρίαση της Συγκλήτου.

Ακολούθησε έντονος διάλογος, με τον πρύτανη να καταφεύγει για ακόμη μία φορά σε αυταρχικές συμπεριφορές, απειλές και σκληρή γλώσσα προς τους φοιτητές, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τσακιστείτε έξω από την αίθουσα»!

 

O πρύτανης αποχωρεί από την αίθουσα της Συγκλήτου.

 

Παράλληλα, τους ζήτησε να αποχωρήσουν εντός μισής ώρας, διαφορετικά θα καλέσει τα ΜΑΤ. Ωστόσο, οι φοιτητές απέκλεισαν την πρόσβαση στην πόρτα και δεν επέτρεπαν στον πρύτανηκαι στα μέλη της Συγκλήτου να αποχωρήσουν.

Ο κ. Φορτσάκης προειδοποίησε τους φοιτητές ότι θα τους κάνει μήνυση και θα καλέσει την αστυνομία.

Τελικά, και σε ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, ο πρύτανης αποχώρησε από την αίθουσα.

 

prutaneia-mat

Η ένταση στα Προπύλαια πυροδοτήθηκε πριν από τρεις εβδομάδες, όταν οι πρυτανικές αρχές αποφάσισαν να ασφαλίσουν το ιστορικό κτίριο έπειτα από πληροφορίες ότι ομάδα φοιτητών σκόπευε να προχωρήσει σε κατάληψη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ανάθεση της φύλαξης των εγκαταστάσεων σε ιδιωτική εταιρεία

 

Θυμίζουμε ότι οι φοιτητές αντιδρούν στο θέμα της καθαριότητας, των διαγραφών, της φύλαξης και ελέγχου της εισόδου στο Πανεπιστήμιο και ζήτησαν να συμμετέχουν στη συνεδρίαση της Συγκλήτου που θα εξέταζε το ζήτημα. Πριν από τη συνεδρίαση της Συγκλήτου ο κ. Φορτσάκης είχε καλέσει τους φοιτητικούς συλλόγους να ορίσουν εκπροσώπους, κάτι που δεν έπραξαν καθώς το αίτημά τους ήταν να παραστούν μαζικά και να συζητήσουν όλα τα φοιτητικά θέματα.

 

 

efsyn.gr

Scroll to top