Pin It

Ο νέος Οργανισμός του υπουργείου Ναυτιλίας (Π.Δ. 103/14), που είναι από χθες σε ισχύ, εξακολουθεί να προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις των πολιτικών υπαλλήλων, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στο υπουργείο υπάρχει διοικητικό κενό, με αποτέλεσμα αυτό να μη λειτουργεί. Καταγγέλλουν τον υπουργό Ναυτιλίας για το «διοικητικό κενό» που έχει δημιουργηθεί και καλούν τόσο τον ίδιο όσο και τους γενικούς γραμματείς να «πάψουν να παραβιάζουν τις νόμιμες διατάξεις και τη διοικητική δεοντολογία και να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες διαδικασίες για την εφαρμογή του Οργανισμού».

 

Οι συνδικαλιστικοί τους εκπρόσωποι (ΠΣΥΥΕΝ) επισημαίνουν ότι, όπως έχουν τονίσει από την προηγούμενη εβδομάδα, υπάρχει παντελής έλλειψη προγραμματισμού και ετοιμότητας για τις απαιτούμενες τοποθετήσεις προσωπικού και λειτουργίας των υπηρεσιών. Μέχρι σήμερα, οι σχετικές αποφάσεις τοποθέτησης προϊσταμένων, παράνομα και καταχρηστικά, δεν έχουν δημοσιευτεί και οι όποιες ενέργειες γίνονται, ακόμα και το ημερήσιο παρουσιολόγιο, είναι παράνομες. Το Δ.Σ. της ΠΣΥΥΕΝ αναφέρει ότι ο «εκσυγχρονιστής» υπουργός Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αφού δημιούργησε ένα αναχρονιστικό διοικητικό μοντέλο στο ΥΝΑ, τώρα αδυνατεί να το στελεχώσει και να το θέσει σε εφαρμογή.

 

«Δεν θα σταθούμε στην “παραφιλολογία” και στα όσα ακούγονται στο υπουργείο για παρεμβάσεις που αλλάζουν συνεχώς τις αποφάσεις τοποθέτησης προϊσταμένων. Είναι αδιανόητο όμως ο υπουργός και οι γενικοί γραμματείς να μην είναι σε θέση να έχουν εγκαίρως έτοιμες τις σχετικές αποφάσεις και από 30/10/2014 το ΥΝΑ να λειτουργεί με τον νέο Οργανισμό, αυτόν στον οποίο ο υπουργός, αντί για μια ενιαία και σύγχρονη Υπηρεσία Μητρώων Ναυτικών (εκπαίδευση, εργασία, φυλλάδια, συνταξιοδότηση ναυτικών) προτίμησε τη σύσταση Διεύθυνσης Μουσικής», σημειώνουν οι πολιτικοί υπάλληλοι.

 

Χριστίνα Παπασταθοπούλου

 

Scroll to top