ΑΠΕ-ΜΠΕ

03/11/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Καμμένος: Δεν ψηφίζουμε για ΠτΔ ακόμα κι αν είναι ο Καραμανλής

Σταθερός στη θέση του παραμένει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων σχετικά με το ζήτημα της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας. Για να υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ενότητας την οποία οι ΑΝ.ΕΛΛ. επιζητούν μετά τις εκλογές, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία πολιτική.
      Pin It

«Δεν θα ψηφίσουμε Πρόεδρο ακόμα και αν είναι ο κ. Καραμανλής» δήλωσε ο Πάνος Καμμένος στον «Real Fm», «όχι επειδή δεν σεβόμαστε τον θεσμό, αλλά επειδή η πολιτική της κυβέρνησης είναι καταστροφική».

Και συμπλήρωσε: «Ότι αυτή τη στιγμή η αγορά έχει φτάσει κάτω από τα όριά της η πολιτική της εσωτερικής υποτίμησης οδηγεί περεταίρω σε λουκέτα. Δεν γίνεται καμία ρύθμιση σε θέματα που αφορούν την επιβίωση των Ελλήνων και όσον αφορά την ανεργία, μεγαλώνει περισσότερο. Εμείς ως Ανεξάρτητοι Έλληνες, δεν θα διευκολύνουμε την κυβέρνηση να εκλέξει πρόεδρο, ακόμα και αν είναι ο Κώστας Καραμανλής».

«Τον ξεχωρίζουμε, ακόμα και όταν ο ίδιος κ. Καραμανλής στη Βουλή ψηφίζει μια κυβέρνηση που ο Πρωθυπουργός της στηρίζει τις απόψεις του κ. Στουρνάρα και της κυβέρνησης Παπανδρέου και όχι της δικής του. Στο όνομα ακόμα και του Καραμανλή εμείς δεν θα δώσουμε συνέχεια στην πορεία εξαθλίωσης των Ελλήνων. Δεν θα συναινέσουμε ποτέ», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛΛ. υπογράμμισε πως το κόμμα του θα επιδιώξει να υπάρξει μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας στην οποία «εμείς θα είμαστε οι εγγυητές σε θέματα τα οποία έχουμε βάλει 'κόκκινες γραμμές' και αποτελούν προϋπόθεση για οποιαδήποτε συνεργασία».

«Είναι τα εθνικά θέματα, είναι τα θέματα της Ορθοδοξίας σε σχέση με τον ελληνισμό, είναι θέματα που έχουν να κάνουν με την ελεύθερη αγορά, με τη χαμηλή φορολογία. Σε αυτά τα θέματα είμαστε απόλυτοι και εγώ δεν θέλω να πω ψέματα στον ελληνικό λαό και να υφαρπάξω την ψήφο του. Ανάπτυξη σε μια χώρα, όταν η ρευστότητα δεν περνάει στην αγορά, όπως τουλάχιστον υποχρεούται να κάνει βάσει ακόμη και του ίδιου του σχεδιασμού των μνημονίων, δεν μπορεί να υπάρξει ποτέ. Για να υπάρξει ανάπτυξη σε μια χώρα, θα πρέπει το τραπεζικό σύστημα να μην ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που αυτή τη στιγμή ακολουθεί μια πολιτική στην οποία υπάρχουν φωνές αντίδρασης».

Ο κ. Καμμένος σχολίασε αρχικά ότι «δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι είμαστε μπροστά σε πολιτικές εξελίξεις, όπως δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι από την πλευρά της κυβέρνηση αποφεύγεται η οποιαδήποτε συζήτηση μπροστά τον πρόεδρο της Δημοκρατίας επί των Εθνικών θεμάτων».

Αξίζει να σημειωθεί πως για να υπάρχει κυβέρνηση εθνικής ενότητας την οποία οι ΑΝ.ΕΛΛ. επιζητούν μετά τις εκλογές, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχει συμφωνία πολιτική γιατί «ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος έχουν προσωπικά υπογράψει  δεσμεύοντας τα κόμματά τους, ότι θα ακολουθήσουν την πολιτική των μνημονίων. Τα μνημόνια έχουν συγκεκριμένη πολιτική που αφορά για παράδειγμα τις συντάξεις, κατάργηση των επικουρικών συντάξεων, μείωση των μισθών, εσωτερική υποτίμηση με αύξηση ανεργίας, απορρόφηση της ρευστότητας από την αγορά».

Τέλος, επανέλαβε ότι «ο πρωθυπουργός αρνήθηκε σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να συζητήσουμε τα Εθνικά θέματα. Το να υπάρχει κατά μόνας συζήτηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν μπορεί να πείσει την κυβέρνηση τουλάχιστον για τα Εθνικά θέματα να υπάρχει μια συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, νομίζω ότι είναι μόνο για το θεαθήναι και μόνο για να κάνουμε δηλώσεις κατά την έξοδό μας».

 

efsyn.gr 

Scroll to top