Pin It

Οι καθηγητές ανοίγουν εκπαιδευτικούς δρόμους με σημαντικές πρωτοβουλίες. Ενα τέτοιο δείγμα αποτελεί η σημερινή εκδήλωση για τα «θαμμένα» κορυφαία ζητήματα της παγκόσμιας ιστορίας.

 

Ο Τομέας Φιλοσοφίας (Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία) του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ομάδα για τη μελέτη και τη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Η διδασκαλία του Ολοκαυτώματος στο ελληνικό σχολείο», σήμερα στο αμφιθέατρο Δρακοπούλου (Προπύλαια) από τις 6 μ.μ. έως τις 9 μ.μ.

 

Οι στόχοι της εκδήλωσης είναι: Να τονιστεί η αναγκαιότητα διδασκαλίας της εβραϊκής γενοκτονίας σε όλες τις διαστάσεις, μια και το ζήτημα αυτό αφορά όχι μόνο το παρόν αλλά και το μέλλον της κοινωνίας μας. Να παρουσιαστούν διδακτικές προτάσεις αλλά και το πλαίσιο που θα επιτρέψει στον καθηγητή της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να προετοιμαστεί. Η διδασκαλία αφορά το μάθημα της ιστορίας, της λογοτεχνίας, της φιλοσοφίας και των θρησκευτικών.

 

Παράλληλα προτείνεται μια διδακτική προσέγγιση του φαινομένου του αντισημιτισμού. Οι εισηγήσεις θα γίνουν από καθηγητές της δευτεροβάθμιας, πανεπιστημιακούς και συγγραφείς με θέματα: Το Ολοκαύτωμα στο μάθημα των θρησκευτικών, η ανασύσταση του ανθρώπινου προσώπου: τα «δώρα» της προφορικής ιστορίας στη διδασκαλία του Ολοκαυτώματος, Το «ριζικό κακό»: ένα κεφάλαιο ηθικής που λείπει, Εβραϊκές κοινότητες στην Ελλάδα πριν και μετά τον πόλεμο, η Εβραϊκή μνήμη στη λογοτεχνία, Το παιδί και το Αουσβιτς.

Scroll to top