Pin It

Του Νίκου Φωτόπουλου

 

«Ξεσπάθωσε» ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες για τους εργολαβικούς υπαλλήλους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης! Ο Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης εξαπέλυσε προσωπική επίθεση κατά του πρύτανη του ΑΠΘ, Γ. Μυλόπουλου, μετά την ανακοίνωση της απόλυσης άλλων 316 υπαλλήλων, κατηγορώντας τον ότι τους χειραγώγησε για να εξυπηρετήσει προσωπικά συμφέροντα.

 

Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι ο πρύτανης, στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει οικονομικά κονδύλια από το υπουργείο, έβαλε μπροστά τους εργολαβικούς υπαλλήλους του ΑΠΘ εξωθώντας τους σε απεργίες και καταλήψεις.

 

Ανέφερε μάλιστα και χαρακτηριστικές στιχομυθίες που είχε με τον ίδιο, για του λόγου το ασφαλές: «Σε συζήτηση που είχαμε με τον πρύτανη», είπε ο κ. Τσαραμπουλίδης, «όταν του ανέφερα ότι οι εργαζόμενοι έχουν σκοπό να ξεκινήσουν καταλήψεις, ο κ. Μυλόπουλος μου απάντησε: Aντε, βρε Παναγιώτη, εγώ περιμένεις να στο πω;»

 

Κατήγγειλε ακόμη ότι ο πρύτανης του ΑΠΘ «μας είχε παρακινήσει πολλές φορές να πάμε στο υπουργείο Παιδείας, αλλά του απάντησα πως αυτό δεν γίνεται γιατί αφενός θα έρθουν τα ΜΑΤ και αφετέρου κάποιοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να κατέβουν στην Αθήνα».

 

Η απάντηση του κ. Μυλόπουλου, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΘ, ήταν: «Για το πρώτο έχεις δίκιο, για το δεύτερο το κανονίζουμε εμείς».

 

Πέρα από τα παιχνίδια που, σύμφωνα με τις επώνυμες καταγγελίες, παίζονται στις πλάτες των εργαζομένων, η αλήθεια για τους 850 εργολαβικούς του ΑΠΘ, οι οποίοι διανύουν την 58η μέρα απεργίας και κατάληψης στο κτίριο διοίκησης του πανεπιστημίου, είναι ότι ήδη μετρούν 368 συναδέλφους λιγότερους στις τάξεις τους, καθώς πριν από δύο εβδομάδες απολύθηκαν 52 εργαζόμενοι στις τεχνικές υπηρεσίες του πανεπιστημίου, ενώ χθες 316 εργαζόμενοι στην καθαριότητα και τη φύλαξη ενημερώθηκαν για τη λήξη των συμβάσεών τους.

 

Ας σημειωθεί ότι πολλοί από αυτούς εργάζονται με το καθεστώς αυτό στο ΑΠΘ εδώ και 25 χρόνια! Συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους ζητούν να υπογράψουν απευθείας συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου με το πανεπιστήμιο, χωρίς τη μεσολάβηση των εργολάβων, ενώ προτίθενται να στείλουν εξώδικα και να ζητήσουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της διοίκησης του ιδρύματος. Το ΑΠΘ έχει να κάνει προσλήψεις από το 1987.

 

Από την πλευρά του ο πρύτανης, με ανακοίνωσή του μετά τις δηλώσεις του προέδρου του ΕΚΘ, κατηγόρησε για «πολιτικές σκοπιμότητες» τους «εργατοπατέρες».

 

«Η απώλεια της ψυχραιμίας είναι πολύ κακός σύμβουλος. Οταν μάλιστα αυτή συνοδεύεται από πολιτικές σκοπιμότητες, παραμονές εκλογών στο Εργατικό Κέντρο, μπορεί να οδηγήσει δυστυχώς μέχρι την κακοήθεια» είπε.

Scroll to top