Του Μ. Μορφονιού
Στην… ανάπαυλα του πρωταθλήματος, λόγω των υποχρεώσεων των εθνικών ομάδων, ο Μίτσελ έχει βγάλει ήδη το «πρώτο ημίχρονο», μαζί με τις… καθυστερήσεις, και ετοιμάζεται για το δεύτερο!
Ο Ισπανός προπονητής έχει δώσει μέχρι τώρα δέκα ματς στον πάγκο του Ολυμπιακού: έξι της Σούπερ Λίγκας με Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη, Αρη, ΟΦΗ, ΑΕΚ και Κέρκυρα, δύο Κυπέλλου με ΠΑΣ Γιάννινα και δύο Γιουρόπα Λιγκ με τη Λεβάντε. Του απομένουν άλλα έξι έως επτά: τέσσερα για το πρωτάθλημα με ΠΑΟΚ, Πλατανιά, Παναθηναϊκό και Πανιώνιο, τα δύο ματς της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου με τον Πανθρακικό και η προοπτική του τελικού με τον Αστέρα Τρίπολης ή τον ΠΑΟΚ!
Αλλαξαν κάποια πράγματα με τον Μίτσελ στον ερυθρόλευκο πάγκο ή μήπως «όλα τα ίδια μένουν»;
Κατ' αρχάς μπορούμε να δούμε διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά την αγωνιστική φιλοσοφία της ενδεκάδας και κάποια «φρέσκα πόδια». Ομως, επί της ουσίας, το «νέο πρόσωπο» του Ολυμπιακού μάλλον μας είναι ιδιαίτερα γνωστό!
Μπήκαν νέοι παίκτες; Μπήκαν. Ο Φέισα στον άξονα της μεσαίας γραμμής πήρε τη θέση του Μοντέστο και ο Βλαχοδήμος κέρδισε το δεξί άκρο της επίθεσης, αφού ο Πίνο έμεινε σκεπασμένος από το… πάπλωμα. Την ίδια θέση διεκδικεί και ο Φετφατζίδης, ενώ ο Μήτρογλου μάλλον έχασε… χρόνο. Και στην άμυνα; Ο Αβραάμ Παπαδόπουλος επέστρεψε πανηγυρικά και ο Τάσος Παπάζογλου καλύπτει με σημαντικό βαθμό αξιοπιστίας την αποχώρηση του Βασίλη Τοροσίδη.
Αλλαγές στο σύστημα; Οι παίκτες της δημιουργίας έγιναν περισσότεροι από τους ανασταλτικούς που βλέπαμε με τον Ζαρντίμ, αλλά μόνον το «ξέσπασμα» των επτά γκολ σε δύο ματς (με ΟΦΗ και ΑΕΚ) είναι αυτό που έχουμε να θυμόμαστε. Ο Μασάντο εξακολουθεί να μην είναι ήρεμος λόγω της συμπεριφοράς της εξέδρας, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό με τον Μίτσελ είναι ότι τα δύο ματς που «στράβωσαν», ο Ολυμπιακός τα έχασε. Σαφώς και ήταν πιο υψηλά τα στάνταρ, αλλά η Λεβάντε δεν αποτελούσε και το «φόβητρο» για τους «ερυθρόλευκους» που είχαν σταθεί με αξιώσεις στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ απέναντι σε Αρσεναλ, Μονπελιέ και Σάλκε.
Σε όλα τα υπόλοιπα παιχνίδια ο Ολυμπιακός δεν βρέθηκε ποτέ πίσω στο σκορ και μπόρεσε να επικρατήσει, με τον Μίτσελ να διαφοροποιεί κάποιες φορές το σύστημα, χωρίς όμως να έχει και την ευχέρεια για πιο «επαναστατικές» επιλογές, πέρα από τα «μηνύματα» σε Χολέμπας και Μανωλά. Συμπέρασμα; Το όφελος του Ολυμπιακού με την κίνηση να φέρει από τώρα τον Μίτσελ προσδιορίζεται –όπως είχε και αρχικά εκτιμηθεί- για την επόμενη σεζόν αφού σαφώς και είναι εντελώς ποδοσφαιρικό να προχωρήσει ο σύλλογος στον σχεδιασμό του με προπονητή που θα ξέρει εκ των προτέρων την ομάδα και δεν θα γνωρίσει τους παίκτες του στην προετοιμασία. Οι «καινούργιες γνωριμίες» που θα προκύψουν από τις μεταγραφές αναμένονται με ενδιαφέρον όπως και το «δεύτερο ημίχρονο» του Ισπανού στον ερυθρόλευκο πάγκο, μέχρι να ολοκληρωθεί η τρέχουσα περίοδος!