29/03/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απόνερα… εντός συνόρων

      Pin It

Κινητοποιήσεων συνέχεια

 

Σε νέα 48ωρη απεργία αυτό το Σαββατοκύριακο αποφάσισαν να προχωρήσουν οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και πολυμέσα. Παράλληλα συνεχίζουν από σήμερα τις καθημερινές στάσεις εργασίας εργασίας (18.30-20.30) για την τηλεόραση της ΕΡΤ και 10.00–12.000 για το Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ. Οπως επισημαίνουν οδηγήθηκαν «σε αυτή την απόφαση, μετά την κωλυσιεργία, τις αστοχίες της Διοίκησης και τελικά την άρνησή της να καταβάλλει δεδουλευμένα τεσσάρων μηνών (Νοέμβριος, Δεκέμβριος 2012, Ιανουάριος και Φεβρουάριος 2013) χωρίς καμία ικανοποιητική εξήγηση…»

 

 

Ισχύει, αλήθεια, ότι χθες η εκπομπή «136» (μεικτή παραγωγή) δεν μεταδόθηκε όχι γιατί υπήρχε στάση εργασίας (δεν υπήρχε τη συγκεκριμένη ώρα) αλλά διότι όσοι εργάζονται γι' αυτή την παραγωγή (στην εταιρεία που την έχει αναλάβει) παραμένουν απλήρωτοι από τον περασμένο Οκτώβριο; ΣΩ.ΜΑ.

 

Καμπανέλης από το Αρχείο

 

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του θεατρικού συγγραφέα Ιάκωβου Καμπανέλλη (29 Μαρτίου 2011), ψηφιοποίησε και ανέβασε στις ιστοσελίδες www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο (σε δύο μέρη) της σειράς ντοκιμαντέρ «Μονόγραμμα» των Γιώργου και Ηρώς Σγουράκη (παραγωγής 2005). Στο πρώτο μέρος, ο συγγραφέας μιλά για τη διαδικασία δημιουργίας ενός θεατρικού έργου, για τους χαρακτήρες των έργων του και για τον τρόπο γραφής του. Διηγείται την εμπειρία της πρώτης θεατρικής παράστασης που παρακολούθησε, την επίδραση του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και εξηγεί το πώς ξεκίνησε να γράφει κείμενα για το θέατρο. Περιγράφει τα νεανικά του χρόνια στο Μεταξουργείο αλλά και για την εμπειρία του από την κράτηση στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Μαουτχάουζεν. Παρουσιάζονται στιγμιότυπα από την ιστορική συναυλία του Μίκη Θεοδωράκη το 1988 στο Μαουτχάουζεν, με Μαρία Φαραντούρη, Ελινοάρ Μοάβ και την Ανατολικογερμανίδα Γκιζέλα Μάι, οι οποίες ερμήνευσαν μελοποιημένα ποιήματα του Καμπανέλλη από το «Μαουτχάουζεν». Στο δεύτερο μέρος, ο Ι. Καμπανέλλης μιλά για την περίοδο που ήταν γενικός διευθυντής της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, αφηγείται τη γνωριμία του με τη Μελίνα Μερκούρη, η οποία στάθηκε αφορμή για να γράψει τη «Στέλλα». Αναφέρεται στη συνεργασία του με τον Νίκο Κούνδουρο στην ταινία «Ο δράκος», καθώς και στα έργα του «Το κανόνι και το Αηδόνι»(1968-1969) και «Το Μεγάλο μας Τσίρκο» (1973).

 

 

ΥΓ.: Ανοιξιάτικες καταιγίδες και άνεμοι αρκετών μποφόρ αναμένονται σε ορισμένα ΜΜΕ… ΣΩ.ΜΑ.

 

Scroll to top