Pin It

getFile (19)Στην παραδοχή ότι η αυτοδίκαιη αργία των δημοσίων υπαλλήλων, που έχουν υποπέσει σε συγκεκριμένα αδικήματα, οδηγεί σε ομηρία εξαιτίας της μεγάλης καθυστέρησης στην απονομή της Δικαιοσύνης, προχώρησε χθες ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνης Μανιτάκης.

 

«Η αργία έτσι όπως προβλέπεται και έτσι όπως εφαρμόζεται στη χώρα μας, εάν δεν συνδυάζεται με ταχεία εκδίκαση των υποθέσεων οδηγεί σε ομηρία. Αυτό όμως δεν αφορά τον θεσμό της αργίας. Αφορά τους άλλους θεσμούς που δεν λειτουργούν», τόνισε ο κ. Μανιτάκης, απαντώντας στην Ολομέλεια της Βουλής σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη, συνέχισε ασκώντας κριτική στον τρόπο λειτουργίας της Δικαιοσύνης: «αφορά την καθυστέρηση δικαιοσύνης, αλλά και την ευκολία με την οποία ορισμένοι εισαγγελείς παραπέμπουν για κακούργημα ορισμένους υπαλλήλους».

 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης άσκησε κριτική και στα πειθαρχικά συμβούλια, «καθώς επί δύο χρόνια δεν λειτούργησε ούτε ένα», ενώ πρόσθεσε πως η μόνη αλλαγή που επήλθε στον πειθαρχικό κώδικα είναι ότι στα αδικήματα που επιφέρουν αυτοδίκαιη αργία προστέθηκε και το αδίκημα της απιστίας περί την υπηρεσία. «Η πειθαρχική αθώωση του υπαλλήλου συνεπάγεται την επαναφορά του στα καθήκοντά του», ανεξάρτητα από την έκβαση της ποινικής διαδικασίας, πρόσθεσε.

 

Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πογκρόμ» εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων με την επίκληση ψεύτικων καταγγελιών και εξέφρασε τη στήριξή του στον αντιπρύτανη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Γ. Παντή που τέθηκε σε αργία εξαιτίας της υπόθεσης δωρεάς κινητού τηλεφώνου σε ηθοποιό. Ως δημόσια πρόσωπα «κάθε μέρα γινόμαστε δέκτες άδικων και συκοφαντικών επιθέσεων. Αυτό πιστεύω ότι συμβαίνει και στη συγκεκριμένη περίπτωση», απάντησε ο κ. Μανιτάκης.

 

Χ. Ιωάννου

Scroll to top