Pin It

Σε υψηλούς τόνους η αντιπαράθεση μεταξύ των Ευάγγ. Μειμαράκη και Π. Καμμένου

 

Του Χάρη Ιωάννου 

 

Σκληρή πολιτική κόντρα σε υψηλούς τόνους σημειώθηκε χθες στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο του Σώματος Β. Μεϊμαράκη και τον πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνο Καμμένο, με αφορμή τη διαδικασία του κατεπείγοντος με την οποία θα συζητηθεί το Σαββατοκύριακο το πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την επόμενη δόση. Το Σάββατο σε μία και μόνη συνεδρίαση θα περάσει από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων και το βράδυ της Κυριακής αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία.

 

Σε χθεσινή παρέμβασή του στη Βουλή ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π. Καμμένος κατήγγειλε ότι «είναι απίστευτο να φέρνετε την Κυριακή των Βαΐων νομοσχέδιο, δεν έχει ξαναγίνει ποτέ αυτό. Αποτελεί έλλειψη σεβασμού προς την ημέρα».

 

Προσέθεσε ακόμη ότι υπάρχει προγραμματισμένο συνέδριο του κόμματός του εδώ και 6 μήνες και έκανε λόγο για «κοινοβουλευτικά πραξικοπήματα». Απαντώντας, ο Β. Μεϊμαράκης επεσήμανε: «Παρόλο που κανένας μας από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης δεν είναι ευχαριστημένος να ψηφίζει κατεπείγοντα νομοσχέδια, όμως υπάρχουν έκτακτες περιστάσεις». Πέταξε, μάλιστα, το «μπαλάκι» των ευθυνών για τους χειρισμούς στην κυβέρνηση. Στη συνέχεια κάλεσε τον κ. Καμμένο να μην εμπλέκει τις εσωκομματικές διαδικασίες του κόμματός του με τη Βουλή και συμπλήρωσε πως ούτε και οι ΑΝ.ΕΛΛ. επιθυμούσαν η διαδικασία να μεταφερθεί τη Μ. Τρίτη και τη Μ. Τετάρτη.

 

Οι τόνοι ανέβηκαν στη συνέχεια, με τον κ. Καμμένο να κατηγορεί τον πρόεδρο της Βουλής ότι «υπηρετεί την κυβέρνηση και την τρόικα με τον χειρότερο τρόπο» και τον Β. Μεϊμαράκη να του απαντά: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε».

 

Λίγο αργότερα πήρε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Λαφαζάνης, ο οποίος έκανε λόγο για «πολυνομοσχέδιο-τέρας», καταγγέλλοντας «μνημονιακή δικτατορία»: «Κρύβεται η κυβέρνηση πίσω από τις διαδικασίες του κατεπείγοντος. Το πρόβλημά μας δεν είναι το Σαββατοκύριακο. Η ουσία είναι ότι πρέπει να αποτραπεί αυτό κοινοβουλευτικό πραξικόπημα. Πρέπει να εισαχθεί με κανονικές διαδικασίες και με άνεση χρόνου για τους βουλευτές να το μελετήσουν».

 

Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, ζητά ονομαστική ψηφοφορία, παρά το γεγονός ότι δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Την πρόθεση όμως να ζητήσει ούτως ή άλλως ο ΣΥΡΙΖΑ ονομαστική επιβεβαίωσε ο Π. Λαφαζάνης, ερωτηθείς από την «Εφ.Συν.».

Scroll to top