12/05/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Kυβερνο-ληστεία για… όσκαρ

      Pin It

OI XAKEΡ «ΜΠΗΚΑΝ» ΣΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ 2 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΙΣΤΩΤΙΚΩΝ ΚΑΡΤΩΝ

 

Σε μία μόνο από τις πολλές κυβερνο-επιθέσεις και μέσα σε 10 ώρες άντλησαν 40 εκατ. δολ. από ΑΤΜ σε 24 διαφορετικές χώρες και με 36.000 διαφορετικές συναλλαγές!

 

Η μεγαλύτερης έκτασης κυβερνο-ληστεία μέσω ATM εξαπλώθηκε σε 27 χώρες, αλλά η λεία ήταν… μόλις 45 εκατ. δολ. Οι ληστές δεν φορούσαν μάσκες, δεν είχαν όπλα και φυσικά δεν μπήκαν στον κίνδυνο να εισχωρήσουν σε θησαυροφυλάκιο. Απλώς ήταν εξπέρ στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και χειρίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις οικονομικές πληροφορίες.

 

Η αποκάλυψη έγινε από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης το οποίο απήγγειλε κατηγορίες εναντίον 8 αντρών που φέρονται ότι αποτελούσαν τον αμερικανικό πυρήνα της οργάνωσης. Εφτά εξ αυτών έχουν ήδη συλληφθεί. Για τον όγδοο υπάρχουν αναφορές ότι δολοφονήθηκε στη Δομινικανή Δημοκρατία στις 27 Απριλίου. Οι αρχηγοί της οργάνωσης εκτιμάται ότι βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

 

Οι Αμερικανοί εισαγγελείς μιλούν για μία από τις μεγαλύτερες ληστείες στην ιστορία της Νέας Υόρκης, η οποία συναγωνίζεται τη ληστεία στη Lufthansa το 1978, που ενέπνευσε την ταινία «Goodfellas».

 

Ξέπλεναν τα λεφτά με Rolex

 

Η έκταση της ληστείας προκαλεί σοκ. Σε μία μόνο από τις πολλές κυβερνο-επιθέσεις και μέσα σε 10 ώρες άντλησαν 40 εκατ. δολ. από ΑΤΜ σε 24 διαφορετικές χώρες και με 36.000 διαφορετικές συναλλαγές. Μόνο στη Ν. Υόρκη χτύπησαν 2.904 ATM και άρπαξαν 2,4 εκατ. δολ. Ξέπλυναν τα χρήματα με αγορές ειδών πολυτελείας, όπως ρολόγια Rolex και ακριβά αυτοκίνητα. Οι εισαγγελικές αρχές μιλούν για χάκερ με «χειρουργική ακρίβεια» εστιάζοντας στην ταχύτητα και στον τρόπο συνεργασίας για τη δράση τους σε 27 χώρες ταυτόχρονα.

 

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η οργάνωση «μπήκε» στα ηλεκτρονικά συστήματα δύο εταιρειών που επεξεργάζονται στοιχεία πιστωτικών καρτών. Τα ονόματα των εταιρειών δεν δόθηκαν αλλά έγινε γνωστό ότι η μία ήταν στην Ινδία και η δεύτερη στις ΗΠΑ.

 

Στη συνέχεια αύξησαν τα πιστωτικά όρια των καρτών και τα όρια αναλήψεων για προπληρωμένες κάρτες Mastercard τις οποίες είχε εκδώσει η Bank of Muscat του Ομάν και η National Bank of Ras Al Khaimah PSC στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα –γνωστή ως RakBank.

 

Στη συνέχεια με ψεύτικες πιστωτικές κάρτες ανά τον κόσμο μπόρεσαν να εκταμιεύσουν εκατομμύρια δολάρια από ΑΤΜ μέσα σε λίγες ώρες.

 

ΕΛ.Κ.

Scroll to top